Cum arată acum actorul din filmul „Iisus din Nazaret”, în regia lui Franco Zeffirelli

Rober Powell, astăzi în vârstă de 76 de ani, s-a remarcat în istoria cinematografiei datorită rolului său din mini-seria “Iisus din Nazaret”. Actorul a fost ales pentru acest rol, la vârsta de 32 de ani, datorită trăsăturilor sale fizice care îl faceau la acea vreme să semene cu Iisus din descrierile biblice.

Pe atunci, actorul nu bănuia că va ajunge faimos. În cele din urmă, Zefirelli și Powell s-au angajat într-una dintre cele mai mari misiuni din viața lor: să construiască profilul personajului divin pentru marile ecrane.

„Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar „, a declarat Robert Powell pentru History în 2017.

Se pare că cei doi și-au îndeplinit scopul, iar actorul britanic a avut o interpretare de excepție. După premiera sa, ”Jesus of Nazareth” a fost nominalizat la premiile Emmy și la premiile BAFTA, devenind unul dintre cele mai vizionate filme religioase din toate timpurile.

„Mi se pare incredibil de deprimant faptul că, la fel ca alte persoane, disper când nu îmi văd telefonul. Sunt blocat cu el de multe ori și îmi place să verific Twitter și Facebook”, a mărturisit el în 2017, conform aceleiași surse menționată mai sus.