Sergiu, taticul calaret din Iasi, prima declaratie. De ce a vandut casa construita din donatii

Sergiu Ciobotariu, taticul care i-a impresionat pe romani dupa ce a plecat calare sa-si vada sotia la maternitatea din Iasi, in timpul carantinei de anul trecut, a fost implicat intr-un scandal dupa ce a decis sa vanda casa construita din donatiile oamenilor. Tanarul a declarat pentru BZI ca s-a angajat si ca si-a cumparat o casa noua.

„Eu sunt la munca acum, lucrez la Cotnari, la vie. Am vandut casa pe care am primit-o initial, pentru ca nu ma mai puteam descurca acolo. Am dat-o cu aceeasi suma cu care am luat-o, 37.000 de euro. Cu banii, mi-am luat o alta casa, pe Cicoarei, si mi-am ajutat si fratii cu restul de bani. Pe casa aceasta am dat peste 20.000 de euro, am acte pe teren, pe tot. Eu nu ma puteam descurca acolo unde eram initial”, a spus Sergiu Ciobotaru, potrivit BZI.

De asemenea, tanarul a marturisit ca a avut si probleme cu legea pentru ca s-a urcat fara permis la volan. Politia a deschis doua dosare penale pe numele sau.

„M-a prins Politia de doua ori la volan fara permis, nu aveam cu ce sa ma deplasez, era foarte greu. Initial, imi luasem un Golf 4 si nu aveam permis. M-a prins Politia si mi-a facut dosar, de asta am si plecat de acolo. Am vrut sa ma inscriu la scoala de soferi, numai ca m-au prins la volan cu o zi inainte de a ma inscrie. Acum, nu mai am voie timp de 5 ani sa ma inscriu la scoala de soferi. Am si dat masina, ca sa nu mai fiu tentat sa urc iarasi la volan”, a povestit tanarul.

„Mi-am luat casa prin zona Cicoarei, am conditii bune, am baie, doua dormitoare, hol, bucatarie. Inca nu este apa trasa acolo, trebuie trasa. Nu m-a obligat nimeni sa vand casa, am primit toti banii corect. Pentru casa cealalta am facut un contract de inchiriere pe 5 ani, iar, dupa perioada aceasta, el devine proprietar”, a mai spus Sergiu.

Sergiu Ion Ciobotariu este tanarul de 23 de ani care a impresionat mii de oameni pentru ca a facut totul posibil pentru a ajunge la sotia lui, care abia nascuse un baietel, la maternitatea din Iasi.

Mii de oameni au fost impresionati de povestea lui Sergiu si l-au ajutat cu donatii pentru a-si construi o locuinta. In campania de strangere de fonduri s-a implicat si fostul luptator MMA Catalin Morosanu.