Raed Arafat, despre cum vor funcționa școlile în perioada următoare! Se inchid scolile? Acum se stie clar

Rata de infe.ctare crește de la o zi la altă în fiecare localitate din România, astfel incidența cazurile a devenit deja un număr alarmant pentru locuitori. Din ce în ce mai mulți părinți se întreabă când se vor închide școlile, argumentând că își expun zilnic copiii unui pericol major, reprezentat de infecta.rea cu Cov.id-1.9. În urmă cu scurt timp, Raed Arafat a făcut un anunț de ultim moment în care explică cum vor funcționa instituțiile de învățământ în perioada următoare.

Situația din România îngrijorează pe toată lumea, însă mai ales părinții care sunt nevoiți să își pună copiii în fața virus.ului S.ars-C.ov-2 zi de zi. Deși sunt implementate măsuri de distanțare, se poartă măști de protecție, iar dezinfectantul este nelipsit din instituțiile școlare, aceștia sunt în continuare speriați de faptul că elevii s-ar putea infe.cta.

În urmă cu doar două zile, DSU Ilfov a cerut închiderea tuturor școlilor din județ, însă autortitățile au respins această decizie, pe motiv că a fost făcută în afara cadrului legal, iar DSP ”îşi depăşeşte atribuţiile legale” şi încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 şi Ordinul comun 5338/2021.

Ei bine, deși milioane de părinți sperau că de data aceasta primesc un răspuns care o să-i liniștească, astfel elevii vor intra în învățământul online, Raed Arafat înlătură aceste ipoteze în urma anunțului făcut recent în exclusivitate la Antena3.

În contextul epide.miologic, şeful DSU a vorbit despre decizia care a dus la menținerea şcolilor deschise, argumentând că fiecare instituție de învățământ poate decide ieșirea din prezență fizică în online, însă nu există o regulă generală de a le închide în acest moment.

„Școlile, în acest moment, știți foarte bine că vor intra în vacanță. Școlile primare, săptămâna viitoare este vacanța lor normală. Este regula care insituită de colegii de la Ministerul Educației, că fiecare școală poate decide ieșirea din prezență fizică în online, dar nu există o regulă generală de a închide școlile la acest moment. De altfel, când am avut ultima ședință, inclusiv INSP-ul a fost foarte insistent pe faptul că școlile să rămână deschise până la ultimul moment. Și asta este propunerea pe baza cărora s-au luat decizia ca școlile să rămână deschise”, a declarat Raed Arafat.

Totodată, deși este în viguare această măsură de alegere, inclusiv Institutul Național de Sănătate Publică insistă ca în aceste momente cursurile să se desfășoare în format fizic, astfel școlile rămân deschise pentru perioada următoare.

Sorin Cîmpeanu pledează în continuare pentru prezenţa fizică a elevilor
Totodată, și ministrul Educației susține în continuare, în ciuda situației pande.mice în care ne aflăm, ca școlile să rămână deschise, astfel cursurile să fie efectuate fizic. Conform declarațiilor ministrului Educației Naționale, șase din șapte elevi au posibilitatea să meargă cu prezență fizică în unitățile școlare.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește părinții elevilor din România, ministrul Educației a afirmat că asociațiile de părinți au cereri antagonice și că este destul de dificil să țină pasul cu aceste solicitări.