Raed Arafat a făcut un anunț important pentru români:

Raed Arafat confirmă cea mai mare frică a României . Există riscul ca o nouă tulpină a C.OV.ID-1.9 să apară în România.

Delegația OMS a ajuns în România, iar veștile nu sunt bune pentru români. Conform specialiștilor în sănătate, este posibil ca în țara noastră să apară noi mu.tații Cov.id-1.9, din cauza numărului mare de inf.ec.tări.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a confirmat ce spun experții.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat luni, 18 octombrie, după întâlnirea cu reprezentantul OMS, că există riscul să apară o mu.tație care să ducă la apariția unei tu.lpini noi.

„Estimările depind de măsurile pe care le luăm și dacă ele se respectă. Există o creștere continuă, dar nu e atât de mare ca acum 2-3 săptămâni. Nu am ajuns la un platou. Chiar dacă ajungem la un platou, așa cum suntem azi, cifra e imensă și produce un impact asupra sistemului sanitar.

OMS a spus că cea mai importantă măsură e accelerarea campaniei de va.cci.nare. Tulp.ina nouă e favorizată de un număr mare de cazuri și de transmiterea viru.su.lui la scară mare. Există acest pericol să apară, în orice moment, o mut.ație care să ducă la apariția unei tul.pini noi.”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Totodată, Raed Arafat a declarat, duminică seara, la Digi 24, că cei care difuzează informații false privind pand.e.mia de cor.onavi.rus ar trebui să se gândească dacă vor să fie responsabile pentru ceea ce se întâmplă acum la nivel național.

„Noi nu mai vorbim de dreptul la libera exprimare, am ajuns deja la libertatea de a dezinforma şi a manipula şi la libertatea de dezinformare din partea unor oameni. Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toţii, dar când îţi ies oameni care nu au nicio bază ştiinţifică şi comentează nişte lucruri la care nu se pricep şi vin cu informaţii false, cu informaţii denaturate, care duc să ajungi într-o ţară la 300 de de.ces.e pe zi, este un moment în care trebuie să decizi, da, continuăm să îi lăsăm să îşi bată joc de orice decizie care se ia sau măcar acolo unde este posibilitatea de a transmite prin canalele mass-mediei, acolo într-adevăr să se gândească canalele respective dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ce vedem în ţară”, a transmis Raed Arafat.