Anunț de ultimă oră! Informația momentului pentru cei cu ambele doze

Laboratoarele Pfi.zer și Bio.NTech au realizat un nou studiu cu privire la eficacitatea celei de-a treia doză de va.cc.in. Studiul, publicat joi, arată nivelul eficienței vacc.in.ului împotriva formelor simptomatice ale bol.ii.

Pfi.zer și Bio.NTech au realizat un nou studiu care arată că cea de-a treia doză de va.cc.in an.ti-CO.V.ID are o eficiență de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bo.lii. Cele două companii spun că studiul clinic de fază 3 a fost realizat în rândul a „10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani”.

„Este vorba despre primele rezultate de eficacitate ale unui studiu randomizat pentru un rapel cu vac.c.inul anti-CO.VI.D-1.9”, au spus cele două companii.

Acest studiu a fost realizat în timp ce „varianta De.lta de coron.avir.us a fost principala tulpină” care a circulat în această perioadă.

„Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea dozelor de rapel (booster) în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei b.`oli”, a declarat Albert Bourla, director general al Pfizer.

În comunicatul trimis de cele două companii mai este specificat că vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

Casa Albă vine cu precizări de ultimă oră referitore la evoluția campaniei de vac.cin.are a.nti-co.vid. Sursa citată a dezvăluit miercuri planul de a începe în noiembrie imunizarea împotriva C.OVI.D-1.9 cu vac.ci.nul Pf.izer a 28 de milioane de copii americani cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Potrivit AFP, Casa Albă așteaptă încă autorizaţia din partea autorităţilor sanitare. Totodată, sursa citată precizează că va.cci.nările încep la doar câteva zile după ce se primește recomandarea finală.

„Eforturile noastre de planificare înseamnă că vom fi gata să începem vacc.ină.rile în câteva zile după recomandarea finală” din partea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

În același timp, un grup de experţi al CDC este programat să se reunească pe 2 şi 3 noiembrie în legătură cu această chestiune, iar recomandarea agenţiei urmează să fie publicată foarte curând după această dată.

Amintim faptul că, în urmă cu câteva zile, un comitet consultativ al Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite va analiza datele furnizate de P.fizer, pe 26 octombrie. În cazul în care decizia sa este pozitivă, FDA va da undă verde pentru a deschide calea către CDC.