Alexandru Rafila a dat cea mai cruntă veste! Anunțul făcut astăzi, 23 noiembrie: Trebuie să ne pregătim imediat

Profesorul Alexandru Rafila, propus ministru al Sănătății, a vorbit despre ceea ce ar urma să se întâmple în România din punctul de vedere al pand.emiei de coro.navirus. De asemenea, acesta a vorbit și despre accesul pacienților la tratamentul ambulatoriu.

Avertismentul teribil al lui Alexandru Rafila! Trebuie să ne pregătim imediat: Nu îl putem evita
Profesorul Alexandru Rafila a declarat că autoritățile ar trebui să înceapă imediat pregătirile pentru cel de-al cincilea val al pand.emiei de coro.navirus, subliniind că nu știe dacă România ar putea să-l evite.

„Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat. Nu știu dacă îl vom evita, dar trebuie să fie unul cu amplitudine cât mai mică și cu cât mai puține d.ecese”, a spus Alexandru Rafila, adăugând că apariția virusurilor gripale ar putea reprezenta o problemă în următoarea perioadă.

Deputatul social-democrat a mai spus că testarea împotriva corona.virusului trebuie încurajată, în timp ce accesul oamenilor la teste ar trebui să fie mai facil, referindu-se, în special, la mediul rural acolo unde oamenii nu au unde să se testeze.

Serviciile de asistență medicală în ambulatoriu trebuie dezvoltate
Într-o altă ordine de idei, Alexandru Rafila, propunerea pentru ministru al Sănătății, a declarat că România trebuie să dezvolte serviciile de asistență medicală în ambulatoriu, iar medicii de familie să ajute în acest sens.

„Trebuie să avem discuții foarte clare, să ne ajute medicii de familie, tratamentul trebuie administrat corect, în ambulatoriu”, spune Alexandru Rafila.

Acesta a atras atenția asupra faptului că ”accesul pacienților în ambulatoriu ar trebui să fie mai facil”, explicând că numărul mare de de.cese din ultima perioadă poate fi pus pe seama faptului că oamenii s-au tratat acasă cu pastile care nu au fost prescrise de medicii de familie sau de cei specialiști.

„Accesul pacienților în ambulatoriu ar trebui să fie mult mai facil, pentru că oamenii se tratează acasă și își fac rost de medicamente. Asta ne-a dus la numărul mare de de.cese.

Tratamentul trebuie să fie prescris de medicii de familie sau medicul specialist.

Medicația de acasă fie e prescrisă neconform, fie nu e prescrisă de nimeni și oamenii își fac rost și se tratează singuri. Astea sunt cele mai grave situații care duc la mortalitatea incredibilă – am fost pe primul loc la d.ecese raportat la populație, iar asta nu e întâmplător.

Această neîncredere a oamenilor în sistemul de sănătate a făcut ca ei să se prezinte foarte târziu la medic. Asta trebuie să se schimbe”, a declarat Rafila.