Ce risca George Burcea: Decizia judecătorilor, la doi ani de la incident

În urmă cu doi ani, George Burcea a fost prins conducând pe drumurile publice sub influența dro.gurilor, iar pe numele actorului a fost deschis un dosar penal. Acum el și-a primit sentința și aflat ce se va întâmpla mai departe în cazul său.

Fostul soț al Andreei Bălan, George Burcea, se lup.tă în instanță de doi ani, după ce pe data de 21 februarie 2020 el a fost prins conducând pe drumurile publice sub influența dro.gurilor.

Pe numele actorului a fost deschis un dosar penal, iar acum el și-a aflat sentinta. Fostul soț al Andreei Bălan, condamnat la Judecătoria Buftea, trebuie să plătească o amendă de 16.000 de lei, după cum au decis judecătorii.

În cazul în care George Burcea nu va plăti suma stabilită de magistrați, atunci actorul ar putea ajunge la în.chisoare. Mai mult de atât, deoarece a fost prin sub influența subtanțelor interzise la volan, el nu mai are dreptul să mai conducă timp de un an.

După un an, el va trebui să dea examenul de redobândire al permisului auto pentru a putea să intre în posesia documentului cu care va putea din nou să circule cu mașina pe drumurile publice.

Decizia judecătorilor nu e însă una definitivă, iar actorul poate să o conteste în termen de 10 zile de la semnarea acesteia.

„În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul Burcea George-Valentin la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen”, potrivit Judecătoria Buftea.