Oana Roman, anunţ emoţionant: tatăl ei, Petre Roman, pleacă din România!

Oana Roman a anunțat recent că tatăl său, fostul premier Petre Roman, a fost ales președinte al Universității private Swiss UMEF din Geneva.

Petre Roman a declarat că predă deja cursuri acolo, dar nu se mută din România. A mai spus, de asemenea, că a fost ales pentru experiența sa politică și nu a acceptat invitația pentru bani. Totuși, cât va sta la Geneva îi vor fi achitate cheltuielile necesare. Din mai, a precizat apoi Roman, el și alți 39 de politicieni vor susține un curs de șase – șapte luni care costă 28.000 de euro.

Ce a spus Oana Roman despre plecarea tatălui ei în Elveția
„Ce credeți? Mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pâine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Practic va sta parte din timp în Elveția și tare mult mă bucur că va scăpa de țara asta de doi bani, de mizeria asta din România și că o țară ca Elveția îi recunoaște meritele”, a scris recent Oana Roman, pe Instagram.

Petre Roman, declarații despre cursurile pe care le ține la Universitatea Swiss UMEF din Geneva
„Într-adevăr am fost ales în funcția de președinte al acestei universități private unde deja predau cursuri de Relații Internaționale și Cooperare Globală, Luarea deciziilor în condiții de risc și incertitudine. Asta nu înseamnă că o să mă mut acolo”, a declarat Petre Roman, pentru Click!.

El a precizat că nu s-a dus în Geneva pentru bani, dar cât se va afla acolo îi vor fi asigurate cheltuielile: „Eu nu m-am dus acolo pentru bani, ei m-au ales pentru ce am reprezentat la Revoluție, pentru cariera mea politică, calitatea mea intelectuală. Vă spun că nu primesc bani, dar pe perioada cât suntem prezenți în Geneva, la universitate, ni se asigură toate cheltuielile necesare”.

Petre Roman a mai spus că din luna mai va participa ca invitat la un master la Universitatea Swiss UMEF din Geneva. Vor mai veni alte 39 de personalități politice și fiecare le va vorbi studenților timp de două zile.

„Cursul va dura 6-7 luni, costă în jur de 28.000 de euro și alături de mine vor veni printre alții, pe rând, foștii președinți ai Austriei-Heinz Fisher, Franței, Francois Hollande sau Finlandei, Tanja Halonen”, a mai spus Petre Roman.

Universitatea Swiss UMEF din Geneva a fost înființată în 1984 și are filale în Europa, dar și în Asia și Africa de Vest, la Burkina Faso.