Ce condiție are Rusia: „Moscova este gata să negocieze termenii pentru a se face pace”

Rusia are o singură condiție pentru a pune capăt răz.boiului pe care l-a început joi dimineață în Ucraina. Kremlinul vrea asigurări că Ucraina va avea în continuare un statut neutru.

Cu ce condiție va încheia Rusia răz.boiul: „Ucraina ar trebui să garanteze un statut neutru”
Aceasta este singura cerință pe care țara condusă de Vladimir Putin o are pentru a înceta focul.

De altfel, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Rusia este dispusă să înceapă negocierile pentru a renunța la răz.boi, dar Ucraina trebuie să îndeplinească o condiție esențială, care de altfel a fost și parte importantă a motivului pentru care Rusia a decis să întoarcă armele spre țara vecină.

Este vorba despre faptul că Rusia vrea ca Ucraina să păstreze un statut neutru, fără NATO sau UE, făcând aici referire la faptul că nu vrea ca această țară să fie parte a vreuneia dintre aceste structuri.

De asemenea, Kievul trebuie să promită că nu va păstra ar.me pe teritoriul său.

“Moscova este gata să negocieze termenii pentru a se face pace cu Kievul. În schimb, Ucraina ar trebui să garanteze un statut neutru, nu NATO, nu UE, cu promisiunea că nu vor avea arme pe teritoriul său”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, conform RusiaToday.

Între timp, situația din teren este una dramatică. Au fost raportate zeci de morți în răz.boiul din Ucraina și aproape 200 de persoane rănite, cel puțin la ultimul bilanț.

Cel mai probabil, acesta a crescut deja în ultimele ore, căci violențele continuă.

Mai mult decât atât, ministrul sănătății din Ucraina, Viktor Lyashako a spus că rușii au început să atace și spitalele.

Acum, unitățile medicale sunt în alertă, la fel și doctorii, dar ministrul a transmis că aceștia sunt pregătiți să ofere îngrijiri medicale în orice condiții se impun.

„Aceasta este o încălcare directă a Convenției de la Geneva de către trupele ruse! Spitalele noastre și echipele medicale de urgență sunt în alertă totală, lucrează în toate regiunile și vor oferi îngrijiri în toate circumstanțele”, a declarat acesta, conform Kyiv Independent.