Președintele Ucrainei acuză Europa că l-a lăsat singur! Volodimir Zelenski cere ajutor!

După prima zi de răz.boi, Volodimir Zelensky a făcut noi declarații despre invazia rușilor în Ucraina. Președintele țării a precizat că mai marile țări din Europa nu a sărit în ajutor în aceste momente și statul e nevoit să lupte singur.

Astăzi a început cea de-a doua zi de bombar.damente în Ucraina, iar în continuare sunt ex.plozii la orice pas, oamenii încearcă să supraviețuiască, iar armata ucraineană luptă cu atacul rus.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și-a exprimat regretul față de mai marile țări din Europa care privesc de la distanță ceea ce se petrece în Ucraina și nu sar în ajutor în aceste clipe grele.

„În această dimineață ne apărăm singuri țara. Ca și ieri, cele mai puternice forțe ale lumii privesc de departe (…) A fost Rusia convinsă de sancțiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru și vedem pe pământul nostru că acest lucru nu a fost suficient”, a spus Zelenski.

Președintele a făcut un apel la Rusia
Volodimir Zelenski s-a adresat tuturor ucrainenilor într-un discurs televizor, atât în limba ucraineană, cât și în cea rusă. Acesta a făcut un apel către Rusia prin care a precizat încetarea agresiuni.

Totodată, el a ținut să precizeze că deși rușii au mărturisit că nu vor avea ținte civile, în această dimineață a fost bombar.dat un bloc de locuințe din Kiev, care ulterior a fost cuprins de flă.cări.

Mai mult de atât, președintele ucrainean a mai spus că el reprezintă ținta numărul 1 în ceea ce-i privește pe ruși, însă nu își va părăsi țara, ci va rămâne cu familia lui în Ucraina, ținta numărul 2.

„Am primit informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev (…) Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul 2”, a mai spus Volodimir Zelenski.