Presedintele ucrainean, strigat disperat: „Ca si ieri, cele mai puternice forte ale lumii privesc de departe”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat astazi ca agresiunea neintrerupta a Rusiei asupra tarii sale arata ca sanctiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente, noteaza Reuters. De asemenea, Zelenski si-a exprimat regretul ca lumea continua sa observe de la distanta ce se intampla in Ucraina:

Zelensky s-a adresat ucrainenilor intr-un discurs televizat, atit in ucraineana, cat si in rusa, si a facut apel la Rusia sa inceteze agresiunea. Presedintele a facut aceste declaratii dupa ce capitala Kiev a fost lovita de ra.chete rusesti la primele ore ale diminetii de vineri.

Zelenski a declarat ca Rusia a reluat atacurile cu ra.cheta la ora locala 04.00, dar ca trupele ruse au fost oprite din avansul lor in majoritatea directiilor.

Intr-un discurs televizat, Zelenski a spus ca atacurile ruse au avut tinte atat militare, cat si civile.

„In aceasta dimineata ne aparam singuri tara. Ca si ieri, cele mai puternice forte ale lumii privesc de departe”, a spus Zelensky. „A fost Rusia convinsa de sanctiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru si vedem pe pamantul nostru ca acest lucru nu a fost suficient.”, a declarat acesta.

De asemene, Zelenski a afirmat ca Rusia va trebui „sa discute” cu Ucraina „mai devreme sau mai tarziu” pentru a pune capat luptelor. „Cu cat conversatia incepe mai devreme, cu atat pierderile Rusiei vor fi mai mici”, a spus el.

Volodimir Zelenski a mai spus ca in Kiev s-au infiltrat trupe inamice, la o zi dupa ce Rusia a invadat Ucraina si s-a apropiat de capitala.

„Am primit informatii ca grupuri de sabotaj inamice au intrat in Kiev”, a afirmat el. „Voi ramane in capitala. Familia mea este, de asemenea, in Ucraina. Conform informatiilor pe care le detinem, inamicul m-a identificat ca fiind tinta numarul unu, iar familia mea tinta numarul 2”, a mai spus Volodimir Zelenski.