Rusia a cucerit Insula Șerpilor, la 45 de kilometri de țara noastră

Pericol pentru țara noastră! Situația din Ucraina este din ce în ce mai alarmantă, asta după ce militarii ruși au capturat și Insula Șerpilor, care este situată la 45 kilometri de România. Insula a fost distrusă după ce a fost bombar.dată cu arma.ment naval și aviația de lup.tă a Rusiei.

Situația din Ucraina devine din ce în ce mai gravă și pentru țările vecine. Insula Șerpilor a fost bombar.dată, iar aceasta se află la 45 kilometri de România.

Potrivit autorităților ucrainene, comunicarea cu militarii Forțelor Armate, dar și cu polițiștii de frontieră aflați pe Insula Șerpilor s-a pierdut.

„Amintiți-vă că astăzi ina.micul a încercat în mod repetat în zadar să intimideze apărătorii ucraineni de pe insulă cu cereri de capitu.lare. Polițiștii de frontieră și Forțele Armate ale Ucrainei au ținut cu curaj linia”, au scris reprezentanții Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, pe rețelele de socializare.

Insula Șerpilor a fost disputată de Ucraina și România la Curtea Internațională de Justiție, după destrămarea URSS.

În momentul de față, insula face parte din teritoriul Ucrainei, însă în Hotărârea de la 3 februarie 2009, Curtea Internațională de Justiție a stabilit să acorde României 9.700 km² din zona economică a mării negre, adică 79,34%.