Soldații ruși s-au predat! „Nu aveam de gând să…”

Un pluton de soldați ruși s-a predat armatei din Ucraina. Aceștia susțin că nu știau că au fost trimiși să uci.dă, potrivit armatei ucrainene.

Mai mulți militari ruși s-au predat forțelor militare ucrainene, informează Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujniy, scrie Metro.co.uk

Un pluton de recunoaștere al Brigăzii 74 din Rusia ar fi fost luat în captivitate în apropierea orașului Cernihiv, din nord.

Comandantul-șef al Ucrainei, Valeri Zalushnyi, a declarat că soldații invadatori s-au predat în fața „rezistenței totale” din partea forțelor ucrainene.

„Ocupanții ruși, întâmpinând o opoziție totală din partea apărătorilor ucraineni, s-au predat.

Un întreg pluton de recunoaștere al Brigăzii 74 s-a predat lângă Cernihiv”, notează Comandatului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Într-o declarație difuzată joi după-amiază, comandantul plutonului ar fi susținut că a aflat despre invazie abia miercuri și că a crezut că se vor întoarce acasă.

„Nimeni nu credea că vom uci.de. Nu aveam de gând să ne luptăm, adunam informații”, a spus militarul rus, citat de pagina de Facebook a Comandatului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe contul oficial de Facebook al comandantului Zalushnyi a fost postată o fotografie cu militarul rus, cu brațele pătate de sân.ge și cu bandaje de câmp înfășurate în jurul unui braț.

Fostul ministru al Finanțelor din Ucraina și actualul ambasador al Ucrainei în SUA, Oksana Markarova, a afirmat declarațiile la o conferință de presă la Washington, DC, joi, 24 februarie.

Oksana Markarova a punctat că „toți ucrainenii” vor rezista invaziei, pe care președintele rus Vladimir Putin a descris-o drept o „operațiune specială”.

Ambasadorul Ucrainei în SUA s-a alăturat apelurilor din partea mai multor personalități ucrainene pentru ca alte guverne să rupă legăturile cu Rusia și să impună sancțiuni mai dure.

Numărul soldaților care fac parte din pluton captiv nu a fost confirmat, deși este posibil să crească semnificativ numărul soldaților ruși capturați.

Cernihivul, unde plutonul a fost luat prizonier, se află la doar o oră cu mașina de granița cu Belarus, unul dintre puținii aliați ai lui Putin în Europa.

Țara a fost folosită ca bază de așteptare pentru trupele și tancurile ruse care au început să se îndrepte spre capitala Kiev sub un baraj de rache.te și lovi.turi aeriene.