Lovitura pentru Putin! Inca o tara se alatura sanctiunilor impotriva Rusiei si va trimite ajutor Ucrainei

Coreea de Sud va interzice exporturile de materiale strategice catre Rusia si se va alatura efortului international de a bloca unele banci rusesti din sistemul global de plati SWIFT, a anuntat luni Ministerul de Externe al tarii.

Ministerul nu a dezvaluit care materiale strategice cheie vor fi supuse interdictiilor de export, dar a spus ca a notificat Statele Unite despre decizia sa pe un canal diplomatic.

Decizia privind interzicerea si exporturile de materiale nestrategice, inclusiv semiconductori si electronice, va fi luata „cat mai curand posibil”, a adaugat ministerul.

Ministerul a confirmat, de asemenea, ca tara sa va face eforturi pentru o eliberare suplimentara a rezervelor strategice de petrol pentru a stabiliza piata internationala de energie, inainte de a revizui in continuare alte masuri, cum ar fi revanzarea gazului natural lichefiat catre Europa.

Coreea de Sud isi va spori sprijinul umanitar pentru Ucraina prin cooperarea cu comunitatea internationala si prin trimiterea de echipamente militare neletale, a transmis ministerul de externe, potrivit CNN.