Ungaria nu va ajuta Ucraina! Motivul pentru care nu se implică

Dacă România a decis să trimită ajutoare către Ucraina, aflată în plin răz.boi, nu același lucru se va întâmpla și din partea Ungariei. Ministul ungar de externe a anunțat că țara nu se va implica.

Ucraina se află într-o situație fără precedent, iar de la zi la zi totul e și mai complicat. România a decis să se implice în ajutorul țării vecine, însă Ungaria nu va face același lucru.

Peter Szijjarto, ministrul de externe, a anunțat că Ungaria nu va trimite trupe sau ar.me în Ucraina și nu va permite ca ar.mele letale să tranziteze teritoriul țării.

Precizarea a fost făcută astăzi în timpul unei vizite la Kosovo. Ministul de externe a mai spus că se vrea asigurarea securității Ungariei.

„Motivul pentru care luăm această decizie este că astfel de livrări (de armament) ar putea deveni ținta unor acțiuni militare ostile (…) Trebuie să asigurăm securitatea Ungariei, faptul că nu ne implicăm în acest răz.boi”, a spus Peter Szijjarto.

Astăzi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că a fost semnatată cererea de aderere a Ucrainei la UE, în plin răz.boi cu Rusia.

Președintele a precizat că țara trece prin momente cumplite de câteva zile și trebuie ca Ucraina să facă parte din Uniunea Europeană.

”Este un moment crucial pentru a încheia o dată pentru totdeauna discuția de lungă durată și a decide aderarea Ucrainei la UE. Am discutat cu @eucopresident despre asistență suplimentară eficientă și lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber”, a scris Volodimir Zelenski pe pagina sa de Twitter.