Ireal ce se întâmplă în Mamaia! Câți lei a dat un turist pe un piure de cartofi cu piept de pui și o salată de varză. Numai la noi se poate întâmpla asta: Suma e imensă

Odată cu deschiderea sezonului estival și lărgirea plajei, dar și după ce măsurile din pandemie s-au relaxat, turiștii au făcut „coloane”, și la propriu și la figurat, în drum spre litoral.

Dacă pentru o noapte de cazare ajung să dea și câteva sute de lei, nici localurile de pe litoral nu se lasă mai prejos și cer sume fabuloase pentru meniuri simple

Pare că nimic nu ar putea să ne mai mire în celebra stațiune de la litoral, Mamaia!
Dacă o sticlă de apă de 0.5 litri ajunge la 10 lei, la terasă, iar un pahar cu vin costă între 18 și 37 de lei, dacă vrei să-ți fie adus la șezlong, pe plajă, nici meniurile simple nu sunt deloc ieftine.

Un turist a rămas cu gura căscată când a văzut nota de plată la un local din Mamaia, când și-a comandat un meniu simplu care conținea un piure de cartofi cu piept de pui și o salată de varză – 46 de lei!

Chiar el a povestit ce prețuri exorbitante sunt pe litoral, la Marea Neagră.

”Ai ajuns în Mamaia. Ai parcat. Când să cobori din mașină, 100 lei de parcare pe o zi.

Intri în hotel, o cameră de 12 mp, cu mobilier de anii 90, cu cabină de duș care se dezmembrează în timpul folosirii, hotel 3 stele, 450 lei pe noapte.

Cât un sejur de 7 zile la Roma, într-un hotel de 4 stele. Ieși pe plajă, 90 lei șezlongul. La Dedeman e 120 de lei unul nou. Te pui la soare, vrei să faci o baie în mare.

Dar unde e marea? Nu se vede ochi de apă.

După câteva sute de metri prin soare și un nisip mai degrabă terasament de cale ferată, ajungi la mare.

Dar ce să vezi? Geamandura e la 10 metri de mal, pericol de înec. Copilul nu poate intra singur în apă nici măcar la mal.

Ne întoarcem la șezlong.

Ce proști suntem, am uitat să lăsăm semne pe nisip. Am ajuns la promenadă și nici urmă de șezlong.

O stațiune fără parcuri, fără spații verzi, fără locuri de joacă sau parcuri acvatice. Doar clădiri peste tot.

„Blindați-vă” portofelul pentru un weekend pe cinste pe litoralul românesc
Dacă mergi pe litoralul românesc și ești pregătit de distracție, atunci trebuie să iei în considerare și prețurile afișate de comercianți. De exemplu, dacă mergi să mănânci la autoservire în Mamaia, pentru un meniu plătești și 30 de lei. Iar, dacă vrei mănânc și desert și să consumi o băutură, poți scoate și 50 de lei la o singură masă.

Pe de altă parte, și micul s-a scumpit. Unul singur a ajuns să coste 7 lei, cea mai ieftină șaorma costă 22 de lei, iar o bere la draft pleacă de la 15 lei.

Iar, dacă nu îți dorești să întinzi prosopul sau cearceaful pe nisip și vrei să închiriezi un șezlong, atunci trebuie să știi că prețurile pornesc de la 20 de lei și pot ajunge și la 150 de lei, dacă vrei un baldachin.