Fortele armate ale Ucrainei au distrus echipamentele trupelor rusesti in Trosteanet, regiunea Sumi

Fortele Armate ale Ucrainei (AFU) au neutralizat artileria rusa, pe care invadatorii au plasat-o in apropierea cladirilor rezidentiale din Trosteanet, regiunea Sumi. Echipamentele inamice au fost distruse cu ajutorul vehiculelor aeriene fara pilot Bayraktar.

Acest lucru a fost anuntat pe pagina sa de Facebook de catre primarul din Trosteanet, Yuriy Bova.

„Dusmanii nostri incearca sa sparga rezistenta armatei noastre din Akhtyrka. In acelasi timp, artileria lor a fost situata chiar in centrul orasului Trosteanet, in apropierea cladirilor rezidentiale. Dar datorita Bayraktar si tintirii precise, a fost distrusa ”, a scris Bova, citat de ukranews.com.

Primarul din Trostyanets a postat si doua videoclipuri. Primul arata cum pe una dintre strazile orasului in apropierea unei cladiri rezidentiale exista intr-adevar echipamente ale invadatorilor rusi si se trage.

In celalalt videoclip, un vehicul militar de lupta rusesc este cuprins de fla.cari.

De asemenea, seful Administratiei Militare Regionale de Stat Sumy (RSA), Dmytro Zhyvytsky, a spus ca armata ucraineana a neutralizat doua coloane mari de echipamente rusesti cu ajutorul Bayraktars .

Potrivit acestuia, aproximativ 80 de echipamente au fost distruse in apropierea satului Pustovoitovka, iar alte 100 de unitati au fost neutralizate in apropierea satului Biskin.