Câte sute de dolari costă tricoul purtat de Elena Udrea în ziua în care a fost prinsă

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, după ce i-au fost respinse contestațiile. A încercat să fugă din România, însă a fost prinsă în vama Giurgiu, purtând un tricou care costă mai mult decât salariul minim pe economie.

Elena Udrea, găsită în Vama Giurgiu
Elena Udrea avea două ore la dispoziție după condamnare să se predea, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Oamenii legii au mers la ea acasă, acolo unde sperau să o găsească, dar nu a fost cazul. Elena Udrea a fost dată în urmărire generală, după ce s-au efectuat verificări la alte adrese și nu era de găsit.

În dimineața zilei de joi, înainte de a primi sentința, fostul ministru al Turismului a fost surprinsă în vama Giurgiu, încercând să părăsească țara. A fost prinsă în cele din urmă în Bulgaria, după aproximativ o oră și jumătate de la confirmarea ei din țară.

„Noi nu o puteam împiedica să iasă din țară. A părăsit România legal în dimineața zilei de joi, pentru că sentința încă nu fusese dată. Dacă nu există un mandat de arestare pe numele persoanei în cauză sau nu are alte interdicții, poate să treacă granița”, a declarat Roxana Popazu, Inspector Principal la Poliția de Frontieră Giurgiu, în exclusivitate pentru WoWbiz.

Cât costa tricoul Elenei Udrea în ziua în care a fost prinsă
Chiar dacă trecea prin momente dificile, fostul ministru trebuia să se îmbrace bine, astfel încât a fost surprinsă purtând tocuri, blugi și un tricou aparținând unei case de lux, un tricou pe care nu mulți români și l-ar putea permite.

Tricoul era greu de trecut cu vederea, mai ales că pe el era scris numele celebrului brand. Așa cum este obișnuită, Elena Udrea poartă doar obiecte vestimentare de lux, iar tricoul pe care îl purta atunci când a fost condamnată costa în jur de 450 de euro, adică circa 2.200 de lei.

Decizia dată de ICCJ nu poate fi atacată în altă instanță, iar singurul mod prin care Elena Udrea poate contesta decizia vizează respectarea drepturilor omului sau procedurile judecării.

„Nu mai are alte căi ordinare de atac. Decizia este definitivă, deci mai are doar căi extraordinare de atac. Dacă nu a fost citată procedural sau, dacă nu i s-au respectat drepturile, poate să formuleze o sesizare la CEDO. Despre apel, recurs nu mai putem discuta”, a adăugat avocata Crina Radu.

În cazul în care magistrații bulgari vor decide ca Elena Udrea să fie extrădată, ar trebui să se întoarcă în țară în 10 zile.