Orașul din România, în pericol să fie atacat de Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei la primele ore ale zilei de 24 februarie, declanșând cel mai mare răz.boi asupra unui stat european de la al Doilea Răz.boi Mondial. Un analist de răz.boi a mărturisit care este primul oraș din România care poate fi atacat de Rusia.

Peste 10 milioane de persoane au fost strămutate, mai multe orașe și orașe ucrainene au fost asediate și bom.bardate, iar sute de civili au fost uci.și. Românii se tem de răz.boi și se întreabă dacă forțele ruse vor fi trimise sau nu și la noi în țară.

Bursa de la Moscova a scăzut cu 45% după ce Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva băncilor rusești. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat încă din primele minute de când a izbucnit răz.boiul o mobilizare generală.

În aceeași zi, atunci când a izbucnit răz.boiul, s-au auzit explozii în mai multe părți ale Ucrainei, inclusiv Kiev, Harkov și Mariupol. O navă de război rusă a atacat Insula Șerpilor, soldații ucraineni refuzând cu curaj să se predea. Centrala nucleară istorică și inactivă de la Cernobîl a fost capturată de forțele ruse.

Un analist de răz.boi a făcut declarații neașteptate, spunând că Constanța ar fi orașul vizat. Acesta a făcut trimitere și la faptul că una dintre principalele ținte ale rușilor a fost orașul port Mariupol, situat pe malul Mării Azov.

Analistul consideră că orașul Constanța ar putea fi primul oraș atacat din România. Pe lângă faptul că este mare oraș port, este unul dintre cele mai expuse orașe de pe flancul estic al NATO, potrivit spuselor sale.

„În multe dintre ocazii, statele invadatoare nu vizează doar țintele militare și infrastructura. În multe cazuri, statele cuceresc orașele port și aeroporturile pentru ca statul invadat să nu mai poată primi provizii și ajutor. Un port sau un aeroport blocat înseamnă pierderi uriașe pentru cei cotropiți”, a explicat pentru shtiu.ro un analist politic.

De asemenea, analistul de ră.zboi a mai explicat că orașul port este destul de apropiat de baza militară Mihai Kogălniceanu, o bază militară NATO.