Cu cat s-au scumpit tigarile de astazi! Ce alte preturi au crescut

Dacă prețul la carburnați a scăzut începând de astăzi, 1 iulie, cu 50 de bani pe litru, nu la fel se întâmplă și cu alte produse sau servicii pe care le folosim. Aici vorbim despre scumpiri bruște și care ne vor face să scoatem mai mulți bani din buzunare.

Nicio vestă bună nu vine fără și una mai puțin bună, iar această situație are loc de astăzi în țara noastră. Dacă în cazul benzinei și a motorinei vorbim despre o ieftinire cu 50 de bani la litru de combustibil, în ceea ce privește alte produse sau servicii prețurile au crescut.

De astăzi, 1 iulie, a crescut TVA-ul de la 9% la 19% la produsele care conțin zahăr. Mai mult de atât, accizele la alcool se majorează cu 20%, iar accizele la țigări se modifică cu o creștere lineară de 31 de lei pe an.

Mai mult de atât, TVA-ul a crescut de astăzi de ala 5% la 9% la serviciile de catering și restaurant, dar și la serviciile de czare în regim hotelier.

Astfel, concediile se scumpesc și vom fi nevoiți să plătim mult mai mult pentru confortul nostru la mare, la munte sau la orice masă în oraș.

Biletele la tren s-au scumpit cu 20 %
Lista scumpirilor nu se termină aici, căci de astăzi cresc prețurile la biletele de tren. Acesta vor avea o majorare de 20%.

Astfel, dacă vreți să mergeți de la București la Brașov, va trebui să plătiți 54 de lei, față de 44 de lei cât era până acum. Totodată, în cazul rutei București-Constanța, trebuie să scoateți din buzunar 67 de lei, față de 55 de lei cât era până la 1 iulie.

Această scumpire are loc din cauza creșterii combustibilului, dar și a electricității, precum și a pieselor de schimb.

Nu uitați însă că dacă vă achiziționați bilete online dus-întors, dar și cu o anticipație de 10 zile, atunci puteți beneficia de reducere la transportul feroviar.