Informaţii cutremurătoare din Egipt. Filmul tragediei de la Marea Roşie

Două femei au fost uci.se în urma unor atacuri de rechini în Marea Roșie din Egipt, la sud de orașul Hurghada. Cea de a doua este o româncă. Tragediile au avut loc în același loc. Cum s-a întâmplat totul?

Cele două atacuri ale rechinilor au avut loc în decursul aceleași zile, la o diferență de câteva ore. Trupul româncei în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după atacul asupra unei femei din Austria, care era stabilită de mai bine de 5 ani în Egipt, alături de soțul ei egiptean.

Cele două victime erau cazate la același hotel de 5 stele, care este destinat exclusiv adulților. Locația este una din preferatele românilor în acest sezon.

Tragediile se țin în laț pe țărmurile de la Marea Roşie
Două femei au fost u.cise, în weekend-ul care tocmai a trecut, în atacurile cu rechini în Marea Roșie a Egiptului, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada”, a fost mesajul transmis de ministerul egiptean pe pagina de Facebook, menționând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul neînsuflețit al unei turiste românce în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a m.urit o austriacă de 65 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate.

Un turist a fost cel care a surprins cu ajutorul telefonului mobil, momentele de panică care au avut loc pe plajă în momentul în care femeia de origine austriacă a fost adusă la țărm cu o barcă pneumatică.

După ce a fost mușca.tă de rechin, femeia și-a pierdut un braț și un picior. Ulterior, austriaca în vârstă de 65 de ani, a suferit un infarct și a mu.rit în ambulanță, în timp ce era transportată către spitalul Nil din Hurghada.

Cea de a doua femeie, românca în vârsta de 40 de ani, a fost găsită fără suflare la doar câteva ore de la moar.tea austriecei.

Plajele de pe litoralul egiptean, închise pentru 3 zile
În urma dublei tragedii de pe plaja din sudul orașului Hurghada, autoritățile egiptene au emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roșie, potrivit surselor citate de Reuters.

Conform primelor informații, zona va fi închisă timp de trei zile, interzicând toate „activitățile pe mare”, printre care scufundări, snorkelling, windsurfing și kite.

De asemenea, bărcile de pescuit au fost interzise să acceseze apele de lângă localitatea Hurghada.

Autoritățile au încercat în ultimii ani să revigoreze sectorul vital al turismului, lovit de ani de instabilitate și, mai recent, de pan.demia de coronavi.rus și de răz.boiul din Ucraina.