Se închid școlile din România?! Alexandru Rafila, anunț pentru milioane de elevi și de profesori

Alexandru Rafila a vorbit despre restricțiile din România! Iată ce a declarat medicul despre închiderea școlilor din România!

Numărul de infectări cu Co.vid-19 a explodat în ultima perioadă, iar românii se gândesc deja că autoritățile pot pregăti noi restricții. În acest context, medicul Alexandru Rafila a făcut câteva declarații despre noul an școlar care va începe din această toamnă.

În perioada pan.demiei, elevii din România au fost nevoiți să învețe online, deoarece școlile au fost închise din cauza numărului mare de infectări cu Co.vid-19.

Treptat, copiii au revenit la cursurile cu prezență fizică. Însă, acum este posibil ca autoritățile să impună noi măsuri pentru a preveni răspândirea virusului venit din China.

În urmă cu puțin timp, Alexandru Rafila a făcut noi precizări despre posibilitatea închiderii școlilor, având în vedere evoluția numărului de infectări din ultimele săptămâni.

„Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță. Știm ce este de făcut încât să limitezi închiderea școlilor și cu atât mai puțin să nu punem sub semnul întrebări începutul anului școlar ”, a declarat ministrul.

Așadar, ministrul Sănătății susține că școlile se vor redeschide de la toamnă, în condiții de siguranță. Acesta a mai vorbit și de masca de protecție, Rafila a declarat că autoritățile nu o pot impune, însă o recomandă pentru o protecție suplimentară.

„Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o, este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când există multe persoane”, a mai spus Rafila, care a recomandat aerisirea sălilor de curs, pentru a limita răspândirea virusului.

Anterior, ministrul Sănătății a vorbit despre evoluția pand.emiei de C.OVID în România. El a declarat că în ultima săptămână au fost înregistrate în jur de 15.000 de noi infectări, 20% dintre acestea fiind reinfectări.

„Conform previziunilor Institutului Național de Sănătate Publică, opinia noastră e că această creștere va mai dura circa patru-cinci săptămâni până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza și o să vedem când începe să se reducă ”, conchide Rafila.