Mâncatul după ora 18:00! Medicii au numit cele 5 alimente care pot fi și chiar trebuie mâncate pe noapte

Cui nu-i place să tragă cu ochiul în frigider și după ora 18:00? De obicei, totul începe cu banala întrebare: ”Ce-ar fi să beau o ceașcă de ceai?” Și se încheie cu devorarea câtorva sandvișuri cu salam, completate de un ecler sau de o felie generoasă de tort.

Cât de plăcute sunt aceste momente de seară… Mai ales dacă în decursul zilei ai luat doar niște gustări pe fugă. Doar că pentru aceste mici plăceri vinovate trebuie să plătim. Consumând în mod regulat carbohidrați simpli, depunerile de grăsime nu întârzie să apară.

Dar, recent, nutriționiștii au dat undă verde mâncatului după ora 18:00! Specialiștii consideră că o dietă severă nu-și are rostul dacă optăm pentru alimente sănătoase în porția de seară, pentru alimente care îmbunătățesc calitatea somnului și mută acul cântarului spre dreapta. Haideți să vedem ce alimente sunt permise spre a fi consumate înainte de somn, fără a dăuna siluetei și sănătății.

1. Ciocolata neagră

Acest aliment a fost mult timp plasat în lista produselor interzise înainte de culcare. Și asta în zadar, pentru că există o mare diferență între un baton de ciocolată cu arahide și o tabletă de ciocolată neagră. Ciocolata neagră conține o cantitate minimă de zahăr. Acest desert contribuie eficient la o slăbire rapidă și, totodată, normalizează nivelul colesterolului.

2. Supa

La sigur nu te așteptai să găsești aici acest fel de mâncare! Înainte de culcare se poate mânca o supă. Ideea este că orice lichid cald are un efect calmant. Dacă în orele serii simți că o ceașcă de ceai nu îți poate potoli foamea, atunci încălzește neapărat puțină supă (cea mai potrivită ar fi o supă de pui sau de legume).

De menționat faptul că, asupra nopții, nu este indicat să mănânci supă de linte, mazăre sau fasole. Acestea pot duce la un somn agitat.

3. Migdale

Dacă îți dorești foarte mult, atunci îți poți permite și acest lux. O singură migdală poate fi o alternativă excelentă pentru potolirea senzației de foame ce survine în orele serii.

Persoanelor, care își doresc să slăbească, nu e cazul să le fie frică să le întrebuințeze. Potrivit studiilor din anul 2012, rezultatele cărora au fost publicate în revista științifică ”American Journal of Clinical Nutrition”, s-a dovedit că migdalele nu contribuie deloc la creșterea în greutate.

4. Semințe de dovleac

Dacă în orele serii îți vine pofta de mâncare nesănătoasă, precum pop-corn sau chipsuri, atunci îți recomandăm să ascunzi imediat aceste ispite. În schimb, poți să ronțăi fără grijă câteva semințe de dovleac.

Este exact tipul de aliment care face față cu brio foamei asupra nopții, plus că te va ajuta să ai un somn bun. După cum se știe, semințele de dovleac sunt extrem de bogate în magneziu, foarte benefic pentru un somn liniștit și profund.

5. Orez

Nutriționiștii vorbesc despre un fapt incontestabil: o dietă ce are la bază componenta orez, reduce riscul de manifestare a insomniei cu 46%. Orezul face parte din produsele cu un indice glicemic înalt, fapt ce influențează viteza de secreție a triptofanului și melatoninei. Anume acești hormoni sunt indispensabili unui somn de calitate.

De asemenea, este important să înțelegem șiretlicurile organismului nostru. Câteodată setea se poate camufla abil sub o senzație puternică de foame. Încearcă să bei un pahar de apă dar, de preferință, o ceașcă de ceai cald de ghimbir!

Vise plăcute și o siluetă de invidiat! Nu uita să arăți această informație interesantă și prietenilor tăi!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”