Costică lucrează ca gropar în cimitirul Eternitatea din Iași

Un ieșean, gropar de meserie, a rămas marcat de momentul în care a trebuit să deshumeze un soldat, decedat de șapte ani.

Trupul neînsuflețit nu s-a descompus și a rămas aproape intact.

Costică Colotin, în vârstă de 48 de ani, face meseria de gropar încă din anul 2004.

În tot timpul acesta, bărbatul a trecut prin diferite situații la care a rezistat cu greu, însă nu s-a lăsat copleșit de emoții și s-a obișnuit cu meseria.

Într-un interviu acordat recent, Costică a dezvăluit prin ce greutăți trece el la locul de muncă. Conform spuselor groparului, nu săpatul gropii în sine este cea mai grea parte a meseriei, deși în unele condiții meteo și această activitate poate deveni un chin. Ci cu totul alte activități la care ești supus, pot fi chinuitoare pentru un om.

Groparul din cimitirul Eternitatea a povestit care a fost cea mai marcantă întâmplare a sa de când practică această meserie. A rămas șocat atunci când un soldat mort pe câmpul de luptă nu s-a descompus, astfel trupul soldatului a rămas în mare parte intact atunci când a fost deshumat.

”La un moment dat a fost nevoie să fie deshumat un soldat, ne-am mirat toți când am deschis sicriul și am observat că nu avea corpul descompus, era așa ca un fel de gelatină mai mult. Probabil din cauza soluțiilor cu care a fost îmbălsămat trupul soldatului, nu-mi dau seama exact de ce era așa”, a spus groparul Costică Colotin.

Ce părere are familia lui Costică despre meseria pe care o practică?
Ieșeanul, în vârstă de 48 de ani, nu are copii, în schimb a precizat că familia sa nu a avut nimic împotrivă atunci când a aflat despre transferul lui de la spații verzi la meseria de gropar.

”Nu, din păcate nu am copii, dar am o familie care m-a susținut mereu. M-a susținut și a încercat să mă ajute să înțeleg că această meserie este ca oricare alta”, a mai spus groparul în vârstă de 48 de ani.