Locuiești la bloc? Nicușor Dan a făcut anunțul

Nicuşor Dan, viitorul primar al Capitalei a declarat, miercuri seară, că în termen de trei ani, şi-a propus reabilitarea cu fonduri europene a sistemului de termoficare din București . El susține că va proceda astfell deoarece sistemul administrat de Termoenergetica este „aproape de nivelul critic” şi că vor fi ”foarte multe avarii peste iarna asta”.

Primăria va reabilita în trei ani sistemul de termoficare
Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan a precizat că, își propune reabilitarea în trei ani a sistemului de termoficare din Capitală cu fonduri europene. Asta pentru că, avertizează el, sistemul este într-o situație critică, ceea ce înseamă că și la iarnă ne vom confrunta cu multe avarii, transmite România TV.

„Strict tehnic, ca să schimbi un kilometru de conductă de termoficare nu trebuie să spargi un kilometru de bulevard, ci trebuie să intri din casetă în casetă, să scoţi conducta aceea de metal şi să o introduci pe cea modernă. Bineînţeles că nu o să fie bătând din palme, dar putem să facem să fie eficient acest proces şi oricum suntem obligaţi să o facem. Asta este chestiunea pe termen de trei ani. Şi mai este o chestiune care vizează ce vom face în iarna asta pentru că, în vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparaţii, sunt datele pe care le am, ieri am fost la ELCEN, sunt datele pe care ELCEN-ul le-a făcut publice, cantitatea de apă suplimentară care este introdusă în reţea din cauza scurgerilor este de trei ori mai mare decât în 2016 şi problema nu e că e de trei ori mai mare decât în 2016 , 2,2 tone pe oră, problema este că la 2,5 tone oricâtă apă ai mai băga, nu se mai poate. Deci suntem aproape de nivelul critic”, a declarat primarul ales, Nicuşor Dan, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

O iarnă plină de avarii
Nicușor Dan a mai menţionat faptul că admnistraţia locală în această iarnă, va fi pregătită pentru remedierea avariilor.

„O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, este absolut clar. Ceea ce noi putem să facem este să pregătim intervenţia pe aceste avarii, astfel încât repararea lor să fie cât mai rapidă. Suntem obligaţi să le facem pentru că,altfel, rămân blocuri întregi fără căldură şi fără apă caldă”, a adăugat Nicuşor Dan.

Acesta susţine că autorităţile trebuie să asigure stocuri din materialele necesare intervenţiilor, detectoare de avarii, echipamente şi echipe de intervenţie. De asemenea, Nicuşor Dan a precizat că Termoenergetica nu are suficiente echipamente.

„Mai mult decât atât, or să fie mai multe avarii decât Termoenergetica poate să suporte şi atunci trebuie să faci, în regim de urgenţă, nişte contracte cu nişte firme, din nou, trebuie să existe o relaţie serioasă între Primărie şi aceste firme astfel încât şi compania primăriei şi companiile astea private să intervină cât mai repede la avarii„, a explicat Nicuşor Dan.