Ce să faci cu apa în care au fiert ouă. Nu o vei mai arunca de acum

Ouăle sunt o importantă sursă de proteine de înaltă calitate pentru oameni, conținând vitamina D și minerale de care corpul uman are nevoie. În plus, ouăle pot fi de folos și plantelor și animalelor.

Ce să faci cu apa în care ai fiert ouă

Oamenii de știință au descoperit că nu doar ouăle, ci și cojile lor sunt extrem de utile, fiind o mare sursă de vitamina C. Astfel, acestea pot ajuta plantele să-și păstreze un nivel Ph echilibrat.

În special în perioada în care urmează, ne vom regăsi în situația în care vom fierbe multe ouă, iar specialiștii ne recomandă să nu aruncăm apa în care am făcut acest lucru. Calciul din cojile de ouă se va transfera în apă, așa că o putem folosi pentru a uda plantele, atunci când aceasta a ajuns la temperatura camerei.

Cum poți folosi cojile de ouă

De cele mai multe ori, oamenii folosesc ouăle pentru a găti un mic dejun delicios și sănătos. Tocmai de aceea este important să știți că puteți folosi cojile pe care, în mod normal, le-ați arunca la gunoi, în multe scopuri utile.

Unul dintre aceste scopuri este ca fertilizator pentru plante. Atunci când acestea au un nivel scăzut de calciu, pot putrezi. În momentul plantării plantelor, specialiștii recomandă să se piseze cojile de la câteva ouă și să se presare în jurul răsadurilui. Atunci când cojile se vor descumpune, solul va primi calciul acestora. De asemenea, cojile de ouă pot fi adăugate în compost.

În cazul în care aveți nevoie de păsările care țin la distanță insectele dăunătoare, puteți presăra coji de ouă pisate, alături de semințe, ca hrană pentru acestea. Astfel, păsările vor veni mult mai des în acel spațiu, în special femelele care caută surse de calciu după ce depun ouă.

În plus, cojile de ouă pot fi folosite și pentru a ține melcii și viermii la distanță. Presărați cojile mărunție în jurul plantelor, florilor sau culturilor și dăunătorii nu vă vor mai crea probleme.

Cojile de ouă pot fi folosite pentru un proces de drenare a apei din ghivece mai bun. Astfel, în loc de pietre, puteți pune coji de ouă pe fundul ghiveciului. Apa va fi drenată mult mai bine, iar, în timp ce se descompun, cojile de ouă vor hrăni solul cu mineralele și calciul de care are nevoie

În cazul în care o pisică a vecinilor vă face mizerie între flori, puteți pune coji de ouă în zona în care pisica afectează răsadurile. Astfel, marginile ascuțite ale cojilor o vor ține la distanță..