Joe Biden, o nouă intervenție de urgență! Lovitură dură pentru Putin

Președintele SUA, Joe Biden l-a acuzat luni pe Vladimir Putin de cri.me de răz.boi şi a declarat că doreşte un proces pentru aceste cri.me de răz.boi după masacrul de la Bucha, reacția sa alăturându-se revoltei exprimate de comunitatea internațională după descoperirea a numeroase cadavre de civili în regiunea Kievului în urma retragerii forţelor militare ruse.

Preşedintele american Joe Biden l-a numit din nou ”crim.inal de răz.boi” pe liderul rus Vladimir Putin şi a declarat că doreşte un ”proces pentru cri.me de ră.zboi” după descoperirea a numeroase cad.avre de civili în regiunea Kievului.

Liderul de la Casa Albă s-a pronunţat pentru adoptarea unor ”sancţiuni suplimentare” contra Rusiei, potrivit Reuters.

Joe Biden a făcut aceste declaraţii la Washington, după un weekend petrecut la reşedinţa sa familială din statul Delaware.

Imaginile cu zeci de cada.vre în gropi comune sau pe străzile din jurul capitalei ucrainene apărute în weekend, după retragerea rusă, au revoltat ţările occidentale.

„Ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Acest lucru îl acuză pe Putin- este un crim.inal de răz.boi”, a declarat Joe Biden la adresa liderului de la Kremlin.

Rusia a respins „categoric” acuzaţiile prin intermediul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta şi ministrul de externe rus Serghei Lavrov au subliniat că este vorba despre o ”înscenare” făcută de Kiev.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că comentariile făcute de președintele american Joe Biden despre președintele rus Vladimir Putin arată că „unii din Occident au probleme cu conștiința”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Moscova de comiterea unui „geno.cid” în Ucraina, la o zi după descoperirea a numeroase cad.avre la Bucea.

După ce Vladimir Putin a lansat invazia militară în Ucraina, pe 24 februarie, președintele Joe Biden a declarat că nu intenţionează să mai discute curând cu preşedintele Rusiei. În schimb, acesta a anunțat că trimite arme sofisticate la Kiev. Joe Biden nu are niciun plan de a discuta cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, până când nu va exista o reducere „serioasă” a conflictului din Ucraina, a anunţat Kate Bedingfield, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

„Nu există niciun plan în momentul de faţă. Noi am fost foarte clari că orice reimplicare în diplomaţie la acel nivel ar necesita o demonstraţie semnificativă din partea ruşilor în sensul unei reduceri serioase a tensiunilor, iar noi nu am văzut acest lucru”, a declarat Kate Bedingfield.

Joe Biden a vorbit ultima dată cu Vladimir Putin pe 12 februarie. După ce Vladimir Putin a lansat invazia militară în Ucraina, pe 24 februarie, Joe Biden a declarat că nu intenţionează să mai discute curând cu preşedintele Rusiei.