Ce înseamnă, de fapt, WC. Puțină lume știe semnificația celor două inițiale

Ce înseamnă, de fapt, WC. În ciuda faptului că aceste două inițiale apar foarte des pe ușile de la toaletă, multă lume nu știe semnificația lor. Mai mulți utilizatori ai rețelelor sociale au rămas uimiți când au aflat denumirea lui.

Ce înseamnă, de fapt, WC. Ca răspuns, un pasionat de istorie a explicat că literele reprezintă de fapt „toaletă”. Acesta a explicat: „În secolul al XIX-lea, cuvântul toaletă nu era rostit în societatea politicoasă și nici nevoile asociate cu utilizarea unei toalete. Pentru a evita acest lucru, acronimul WC a fost inventat pentru a fi rostit cu mai multă ușurință, deși cu o oarecare jenă și reticenţă„, potrivit Mirror.co.uk.

Ce înseamnă, de fapt, WC

Într-o altă postare despre originile termenului, mai mulți oameni au rămas uimiți să descopere semnificația reală. O persoană a scris: „Nu-mi vine să cred că am văzut tot timpul semnul de WC și habar n-aveam de ce se numește WC”.

O alta a comentat: „Mă bucur că cineva ne-a lămurit pentru că m-am întrebat acest lucru de ani de zile, dar nu l-am căutat niciodată pe Google”.

Potrivit site-ului de instalații sanitare Plumbworld, expresia „closet cu apă” a fost folosită pentru prima dată în Anglia în anii 1870. Cunoscută inițial ca „closet cu spălare”(n.r. wash-down closet), aceasta a evoluat din nou în „WC”.

Secolul al XIX-lea a fost o perioadă de mare inovație pentru toaleta modernă, iar progresele au contribuit la îmbunătățirea semnificativă a sănătății publice și a igienei.

Taxa pe toaletă a stârnit un adevărat scandal

Turiștii care ajung în zona Lacului Roșu din județul Harghita sunt nevoiți să plătească pentru a folosi băile amenajate în zonă. Taxa pe toaletă a stârnit o discuție aprinsă pe acest subiect, pe un grup de Facebook.

Dezbaterea a fost pornită de un român care a însoțit un grup de copii și a observat că suma pe care aceștia au plătit-o pentru a putea folosi toaleta este unul mult prea mare.

„Lacul Roșu, taxa WC 3 lei, prețuri exagerate! Doamneeeee…e grav! Am sa adaug ceva la comentariul acesta:

Stimate doamne și stimați domni!

Despre comentariul la taxa de 3 lei, nu m-am referit că voiam sa fii și spălat și parfumat, eram cu un grup de 45 de copii, cu vârste de la 9-10 ani până la 13-14 ani, care nu mai aveau bani, ne îndreptam spre casă, se împrumutau unii de la ceilalti, s-au împrumutat și voiau și cei care au împrumutat, dacă nu știți cum e cu grup de copii, nu vorbiți, unii, deci specific, nu doreau să facă treabă mica,(mă scuzați), erau și fete.

Din Suceava, până aici, ne-am oprit de vreo 5-6 ori, să fim civilizați, la toalete publice unde toate taxele erau de 1 leu sau 1,50 și unele chiar curate, cu flori în interior! Nu poți opri un copil să-și cumpere ceva! Am spus să-și păstreze bani și pentru toalete! Aici, am vorbit că era prea scump, față de alte locații, curate, și cu preț de maxim 1,50!

Nu vorbim și comparăm cu țările din jur, cum nu comparăm salariile! Sunt țări unde lași TU, cât vrei, nu ți se cere! Și nu vorbim de toalete publice în mall-uri unde este gratis! Am spus că mi s-a părut mai scump decât am întâlnit!

Nu mai vorbiți de civilizație, că nu poți să mergi cu copiii în decor! Lor le este rușine să-și mănânce pachețelul de față cu alți colegi, dar să se „ușureze în natură!”, a scris bărbatul pe Facebook.