Se dau case gratis, de la primărie! Localitatea unde nu e nevoie să scoţi niciun ban din buzunar

Cei care sunt în căutarea unei locuințe trebuie să știe că există o localitate în România unde pot primi o casă gratis de la primărie. Nu trebuie să scoată din buzunar niciun leu, asta dacă îndeplinesc o sigură condiție. Iată despre ce localitate este vorba și termenii în care se pot muta într-o casă gratis?

În ultimii ani, România se confruntă cu o realitate cruntă, depopularea. Există localități întregi care au rămas aproape fără locuitori, iar cei care mai trăiesc acolo sunt majoritatea bătrâni. Astfel, natalitatea negativă, alături de migrația masivă aduc probleme grave sistemului de pensii, dar și obținerii de fonduri de către primării, acestea fiind corelate cu populația.

Astfel, pentru a încerca să combată această problemă, primarul din comuna Drăgușeni, ce se află la aproximativ 50 de kilometri de Botoșani, a decis să ofere case gratuit celor care își doresc să se mute în comuna sa. În prezent, comuna are o populație de numai 2.300 de locuitori, dintre care cei mai mulți sunt pensionari.

Primarul din Drăgușeni a implementat un program de case sociale, oferind astfel locuințe gratuite pentru familiile cu mai mulți copii, care vor să se mute în zonă.

„Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, a declarat primarul Eugen Nechita, potrivit adevărul.ro.

„Acum avem și noi un loc”

Prin programul de case sociale, primăria identifică locuințele abandonate, caută proprietarii de drept și se oferă să cumpere casele cu bani de la bugetul local. Apoi casele sunt transformate în locuințe sociale și sunt reparate și igienizate de către muncitori ai primăriei. Când totul este gata, noile locuințe își așteaptă „musafirii”.

Programul primarului din Drăgușeni a prins deja contur, iar o primă familie s-a mutat deja în una dintre locuințele oferite de către primărie. Aceștia se bucură acum de un acoperiș sigur deasupra capului și sunt încântați că au scăpat de chirie.

„Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, spune femeia care s-a mutat alături de familie într-o casă oferită de primărie.