Cat a platit un turist pe un pahar de bere, la o terasa de pe litoral

Sezonul de vară se află în plină desfășurare, iar o mulțime de români se grăbesc să ajungă în stațiunile de pe litoralul Mării Negre. În această perioadă, prețurile au crescut în mod semnificativ, iar turiștii trebuie să-și pregătească buzunarele. Un bărbat a avut o surpriză neplăcută când a mers să mănânce la un restaurant din localitatea Corbu. Șocat de prețurile ridicate, a postat ulterior pe Facebook o fotografie cu nota de plată.

Luna iulie a adus noi creșteri de prețuri în stațiunile de pe litoralul Mării Negre. Cei care aleg să-și petreacă vacanța în aceste locuri vor avea parte de multe surprize neplăcute. Să mănânci la un restaurant a devenit o adevărată luxurie pentru majoritatea dintre noi.

Chiar și un pahar de bere pe litoralul românesc are un preț exorbitant. Deși prețurile erau deja semnificativ mai mari față de anul trecut, începând din 1 iulie, turiștii vor fi nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunar pentru a petrece câteva zile pe litoralul Mării Negre. Prețurile pentru cazare s-au majorat considerabil. Costul unei nopți de cazare la hotel a crescut, în medie, cu 20% începând de sâmbătă. Din nefericire, și prețurile la restaurante și terase au explodat.

Prețurile ridicate continuă să surprindă turiștii. Așa s-a întâmplat și cu un bărbat care a mers să mănânce la o terasă din localitatea Corbu. A fost extrem de surprins când a văzut cât trebuie să plătească pentru tot ce a consumat. Ulterior, bărbatul a postat pe Facebook o fotografie cu nota de plată, care arată că a plătit 16 lei doar pentru un pahar de bere. A lăsat chiar și un comentariu ironic, făcând aluzie la turiștii care se plâng de prețurile mari din stațiunile grecești. „Postez nota de plată cu prețurile de la Corbu de săptămâna trecută. Când unii se plâng pe forumuri că meniul este prea scump în Thassos, vă rog să le arătați acest bon. Mă voi rupe în două pe drumurile către Vadu și Corbu”.

Despre care este cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc

Chiar dacă Mamaia este considerată de mulți drept cea mai exclusivistă stațiune de pe litoralul românesc, Vama Veche pare să o egaleze în ceea ce privește prețurile, în special cele la mâncare. Astfel, o ciorbă costă 35 de lei în această stațiune, care acum câțiva ani era frecventată în special de tineri.

„Ar fi bine să scadă prețurile cu doi, trei lei, sincer, pentru că se adună. O ciorbă costă între 30 și 35 de lei, cam așa”, a declarat un turist.

O shaorma costă 41 de lei, iar apa plată are un preț dublu față de cel obișnuit. Berea costă 12 lei, iar pentru o înghețată trebuie să scoateți din buzunar 20 de lei.