14 septembrie, ✝ Înălțarea Sfintei Cruci Spune Rugaciunea Sfintei Cruci, că mare putere are

Rugăciunea care aduce lumină și binecuvântare în viața credincioșilor

Înălțarea Sfintei Cruci este una dintre cele mai importante sărbători religioase din calendarul ortodox. Această sărbătoare are loc în fiecare an pe data de 14 septembrie și marchează momentul în care Sfânta Cruce a fost adusă în mod solemn în Ierusalim și a fost înălțată înaintea credincioșilor. Rugăciunea Sfintei Cruci este un act de adorare și recunoștință față de jertfa lui Iisus Hristos și îi aduce pe credincioși mai aproape de divinitate.

Taina din spatele înălțării Sfintei Cruci

Potrivit tradiției creștine, Sfânta Cruce a fost descoperită de Sfânta Elena, mama împăratului Constantin cel Mare, în anul 326. Aceasta a călătorit în Ierusalim în căutarea lemnului pe care a fost răstignit Iisus Hristos și l-a găsit sub o biserică păgână. După descoperirea ei miraculoasă, Sfânta Cruce a fost înălțată în mijlocul credincioșilor, iar aceștia au început să o adore și să se roage în fața ei.

Înălțarea Sfintei Cruci este o sărbătoare plină de semnificații și simboluri religioase. Actul înălțării reprezintă triumful lui Iisus Hristos asupra morții și a păcatului și înseamnă eliberarea credincioșilor de sub jugul răului. Rugăciunea Sfintei Cruci este o expresie a credinței și a dorinței de a fi uniți cu divinitatea și de a primi binecuvântarea și protecția ei.

Credincioșii se adună înaintea Sfintei Cruci pentru a se ruga

În ziua de 14 septembrie, credincioșii din întreaga lume se adună în biserici și mănăstiri pentru a participa la slujbele speciale dedicate înălțării Sfintei Cruci. Aceste slujbe constau în citirea pasajelor din Sfânta Scriptură despre răstignirea lui Iisus Hristos și în rostirea rugăciunilor speciale. Credincioșii se închină în fața Sfintei Cruci și își exprimă dorința de a fi protejați și ocrotiți de divinitate. Rugăciunea Sfintei Cruci este considerată o formă de comunicare directă cu Dumnezeu și este prilej pentru credincioși de a-și exprima recunoștința și adorarea față de jertfa lui Iisus Hristos.

Rugăciunea Sfintei Cruci

Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:

Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.

O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.