Dragoș Bucur, prezentatorul Visuri la Cheie suferă de o boală mortală, a fost distrus când a aflat vestea

Dragoș Bucur, actor, prezentator și membru al juriului la emisiunea „Românii au talent”, se numără printre personalitățile TV preferate din România. Deși a construit o carieră de succes, puțini știu că Dragoș Bucur, soțul Danei Nălbaru, se confruntă cu o afecțiune serioasă.

În spatele realizărilor sale și al zâmbetului larg, Dragoș Bucur trăiește o poveste emoționantă și înduioșătoare. De mai mulți ani, actorul se luptă cu diabetul, o boală care i-a influențat considerabil viața. În cadrul emisiunii „Visuri la cheie”, Dragoș a dezvăluit cum a aflat că are diabet și cum s-a adaptat la noua realitate după ce medicii i-au comunicat diagnosticul.

Dragoș Bucur a discutat despre simptomele diabetului și experiența sa într-un podcast realizat de Mihai Bobonete. Acesta a povestit cum primele semne ale bolii l-au pus pe gânduri și cum a trăit momentul în care a aflat că are diabet.

„Crizele de furie sunt unul dintre simptomele diabetului, cel puțin înainte de a fi diagnosticat. Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care, în timp ce conduceam, m-am enervat și am început să înjur. M-am oprit, am ieșit din mașină și am început să țip la un bărbat și un copil care mă priveau înmărmuriți. După ce m-am calmat, mi-am dat seama că ceva este în neregulă cu mine și am decis să consult un medic. Așa am aflat că am diabet”, a povestit Dragoș Bucur.

De aproape două decenii, Dragoș Bucur trebuie să își monitorizeze constant nivelul glicemiei și să se adapteze la viața cu diabet zaharat. Cu toate acestea, actorul afirmă că duce o viață normală și activă, fiind ajutat de tehnologie în managementul bolii. Dragoș Bucur crede că oricine poate să se adapteze la acest stil de viață și că secretul este să accepte boala și să se împrietenească cu ea.

„Treci prin mai multe etape: refuzul, revolta, acceptarea, împrietenirea etc. Am avut perioade în care am negat că am diabet, dar m-am întors rapid la realitate. Se spune că dacă te lupți cu diabetul, o să pierzi. Singura variantă este să te împrietenești cu el. A durat ceva timp până am înțeles ce înseamnă asta, dar l-am acceptat”, a explicat vedeta.

Dragoș Bucur a descoperit că are diabet în 2002, iar de atunci, viața lui a luat o întorsătură semnificativă. Într-un interviu acordat corespondentului Pro Tv Vitalie Cojocari, juratul de la „Românii au talent” a mărturisit că uneori face glume pe tema diabetului, susținând că dacă nu ar fi avut această afecțiune, ar fi suferit probabil de alte boli.

„Nu este o boală care să te îngenuncheze. Când auzi de diabet, reacția oamenilor diferă în funcție de faptul că sunt sau nu diabetici. Diabeticii înțeleg mai bine despre ce vorbesc, iar auto-educarea este esențială pentru a face viața mai ușoară. Glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet, aș fi avut multe alte boli. Diabetul m-a determinat să renunț la multe lucruri dăunătoare din viața mea”, a declarat Dragoș Bucur.

Actorul a subliniat, de asemenea, că această afecțiune l-a disciplinat mai mult și că nu regretă cu adevărat faptul că s-a confruntat cu diabetul, deoarece a avut multe de învățat și câștigat pe parcurs.

„Pentru cei care nu sunt diabetici, diabetul pare ceva foarte ciudat și înfricoșător. Dar nu este așa. Este o afecțiune care te obligă să-ți reglezi cantitatea de zahăr din sânge și să găsești un echilibru între alimentație și insulină. Asta te ajută să înțelegi mai bine corpul tău și cum reacționează în diferite situații. Așadar, pe mine m-a ajutat. Nu spun că nu mi-aș dori să fiu vindecat mâine, dar nu regret cu adevărat că mi s-a întâmplat asta, pentru că am avut multe lucruri de câștigat”, a mai mărturisit Dragoș Bucur.

În ciuda diagnosticului său, Dragoș Bucur continuă să aibă o carieră de succes și să inspire pe cei care se confruntă cu diabetul sau alte boli, demonstrând că este posibil să duci o viață normală, activă și împlinită.