Veste rea pentru cei cu pensii sub 1.500 de lei. S-a aflat abia acum

Lovitură grea pentru românii cu pensii sub 1.500 de lei.

Aceștia s-au aflat în vizorul statului când au fost întocmite pachetele de măsuri sociale, însă se pare că rezultatul nu a fost cel așteptat.

Cei 250 de lei nu sunt suficienți pentru nevoie oamenilor, în condițiile valului de scumpiri și a crizei energetice.

Lovitură grea pentru românii cu pensii mici
Se pare că ajutorul de la stat, în valoare de 250 de lei, acordat în mai multe tranșe până la finalul anului, nu este atât folositor pe cât s-au așteptat unii.

Oamenii spun că nu se descurcă cu banii, că le este greu să achite facturile, medicamentele și să se hrănească dintr-o pensie mică, fie ea și cu cei 250 de lei în plus sub formă de voucher.

Un bărbat a declarat pentru dcnews că a fost cu bunica lui la cumpărături și că sunt doar câteva magazine de la care poți cumpăra în baza acelor vouchere de la Guvern. Cu alte cuvinte, a vrut să spună că statul oferă cei 250 de lei, dar te trimit cu ei la magazinele unde prețurile sunt mari, și astfel nu înțelegi mare lucru din acei bani. Iată ce a spus omul:

De exemplu, la Târgoviște, poți cumpăra doar de la Profi și Ana și Cornel. Mai poți cumpăra de la anumite magazine, dar acelea nu sunt la Târgoviște. Am fost cu bunica mea la Profi. Multe rafturi erau goale. Problema principală a fost că prețurile la alimentele de bază erau duble. Ulterior, am fost la mai multe supermarketuri – Carrefour, Lidl și Kaufland – și am văzut că prețurile erau mult mai mici, a spus acesta.

Totodată bărbatul a criticat decizia Guvernului de a acorda acest sprijin sub formă de vouchere, în loc să le dea oamenilor banii în mână.

„Nu era mai simplu să li se dea oamenilor 250 lei pentru a-și cumpăra produse de unde știu ei că este mai ieftin?, a mai spus el.