Atenționare majoră pentru clienții Banca Transilvania

Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești trage un semnal de alarmă și anunță cetățenii din mai multe județe să nu accese un anumit link primit într-un SMS.

Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești a transmis astăzi pe pagina de Facebook, că în cursul acestei dimineți, instituția a fost apelată de către locuitorii din mai multe județe asupra existenței unui mesaj de tip SMS prin care sunt anunțați că au conturile bancare deschise la Banca Transilvania poprite de către DITL Ploiești, pentru suma de 1 leu.

Totodată, în cuprinsul mesajului se indică accesarea unui link sau contactarea instituției noastre pentru detalii.

“Vă aducem la cunoștință că acest mesaj nu reprezintă situația reală și că am discutat cu reprezentanții Băncii Transilvania care ne-au informat că această transmitere de SMS-uri este o eroare produsă în sistemul informatic de popriri al băncii.

Am primit asigurări că reprezentanții băncii vor lua legătura cu fiecare client pentru a explica această situație. Vă rugăm să nu accesați link-ul menționat în mesaj”, a transmis Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești, potrivit Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești.

Acesta este SMS-ul primit pe telefon de mai mulți oameni: “Bună ziua, pe contul BT 2925225 s-a instituit o poprire de 1 RON de către DITL PLOIESTI. Pentru a afla motivul vă rugam să contactați instituția popritoare. Mai multe detalii despre popriri găsiți pe intreb.bancatransilvania.ro. Banca Transilvania”.