Locul superb din România care pare desprins din povești. Are apă turcoaz și peisaje care îți taie răsuflarea

Puțini au auzit de lacul Scropoasa, care este de-o frumusețe încântătoare. Ceea ce îl face special este culoarea sa turcoaz, fiind înconjurat de stânci impunatoare care îi conferă un aer misterios și sălbatic. Lacul se află în Munții Bucegi, pe valea râului Ialomița.

Lacul Scropoasa, o minune cu apă turcoaz
Între satele Scropoasa și Dobrești, în Munții Bucegi, pe valea râului Ialomița, se află un baraj artificial, construit în anul 1929, care te va uimi prin frumusețea peisajelor: Lacul Scropoasa, întins pe o suprafață de 2,5 kilometri. Căderea de apă are 304 metri și o adâncime de 15 metri, scrie calatorinbascheti.ro. Aici, s-a construit prima hidrocentrală din România, în 1936, care a fost închisă după ce a fost dat în folosință Barajul Bicaz.

Chiar dacă nu este un lac natural, locul are o frumusețe aparte. În zilele senine, cu mult soare, apa lacului devine turcoaz închis și îți dă senzația că te afli într-un loc exotic. Lacul se continuă, spre final, cu Cheile Orzei, cele mai înguste chei din România. În zonă, sunt două tunele care făceau accesul spre chei, care acum sunt închise și este interzis accesul turiștilor. Tot în zonă, se află și Cascada 7 Izvoare, un loc superb, despre care se spune că ar avea cea mai pură apă din lume.

Cum ajungi la Lacul Scropoasa
Mergând pe DN1, dinspre București, se virează la stânga pe DN 71 la intrare în Sinaia. Apoi după aproximativ 3-4 km se intră pe DJ 713 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiu. De la Cuibul Dorului se face stânga spre platoul Padina. Din Șaua Dichiului, după aproximativ 3 km există o bifurcație cu indicator către localitatea Moroeni.

Drumul la dreapta merge către Cabana Zănoaga, dar pentru a ajunge la Scropoasa trebuie să continui înainte către Moroeni pe DJ 714. După aproximativ 4 kilometri, drumul pentru mașina este foarte anevoios însă se poate ajunge la lacul Scropoasa.

Povești despre lacul Scropoasa
Chiar dacă în prezent lacul este doar un punct de popas pentru cei ce iubesc traseele montane în Bucegi, pe vremuri, aici se adunau foarte mulți turiști pentru a-și petrece vacanța. Localnicii povesteau că tunelul ce trece prin munte și face legătura cu Cheile Orzei a fost folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta era atât punct de trecere, cât și adăpost.