A murit una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe! Toată lumea o iubea

Doliu în lumea filmului. Actrița mexicană Sasha Montenegro a murit pe 14 februarie după ce a suferit un accident vascular cerebral cauzat de cancerul pulmonar.

Sasha Montenegro, văduva fostului președinte al Mexicului, Jose Lopez Portillo, a fost una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe mexicane.

Născută Aleksandra Aćimović Popović la Bari, Italia, a crescut în Argentina. Era singurul copil al unui cuplu de imigranți din fosta Iugoslavie, scrie Remezla.

Și-a început cariera în industria divertismentului după ce s-a mutat în Mexic, în anul 1969. A jucat într-un film trei ani mai târziu, alături de José José, unul dintre cei mai populari și de succes cântăreți din țară, în „Un Sueño de Amor”.

A obținut cetățenia mexicană în 1989.

„Visul meu era să cunosc Mexicul. Când am ajuns în Mexic, am întâlnit un cuplu argentinian care locuia acolo și m-au dus la Studiourile Churubusco (unul dintre cele mai vechi studiouri de film din America Latină). Acolo am cunoscut-o pe Blanca Estela Limón, director de casting. În acel moment a trecut un producător de film, a întrebat cine sunt și Blanca, în glumă, a răspuns: O actriță argentiniană, pe care mă gândesc să o distribui într-un film”, spunea actrița în emisiunea Encompany, în 2013.

Gluma ei a început să prindă contur, a continuat artista, care a ajuns în Mexic fără a-și imagina că va deveni actriță.

Viața ei s-a schimbat pentru totdeauna
Avea de gând să plece în mai puțin de o săptămână, dar a rămas. Și viața ei s-a schimbat pentru totdeauna. Montenegro s-a remarcat în cinematografie pentru frumusețea și talentul ei.

A continuat să joace în zeci de filme de-a lungul carierei sale, care s-a întins pe trei decenii. Cele mai cunoscute producții în care a fost distribuită sunt „Lucha libre”, „El Santo” și „Blue Demon vs. Dr. Frankenstein”.

De asemenea, în cele trei decenii, a fost protagonista unor comedii mexicane, cele mai cunoscute fiind ”Carnival Nights”, ”Midnight Dolls”, „La Golfa del Barrio” și ”Fieras en Brama”. Acest gen a atins apogeul popularității în anii 1970 și 1980.

Montenegro a jucat și în numeroase telenovele, din 1974 până în 2002, printre care Ana del Aire, Lo imperdonable, Rina și Un mujer maracada. Ultimul ei rol din telenovelă a fost cel din „Las vias del amor”.

În anii 1980, a avut o relație amoroasă cu fostul președinte mexican José López Portillo, care era căsătorit. S-au căsătorit mai târziu, în 1995, după ce Portillo și-a încheiat mandatul. Au spus oficial „Da” într-o ceremonie civilă și, cinci ani mai târziu, în 2000, au făcut-o în cadrul unei ceremonii religioase, după ce el a suferit un infarct.

Dar cuplul nu a fost fericit, Sasha relatând în același interviu:

„Era un om rău, era un om slab și foarte gelos”.

Sasha Montenegro și José López Portillo au avut doi copii: Nabila, născută în 1985, și Alejandro, născut în 1987.

„Adevărul este că nu am vrut să mă căsătoresc sau să am copii”, recunoștea ea.