Oana Roman a recunoscut totul. De ce a dus-o pe Mioara Roman la azil: „Pentru memoria mamei mele trebuie să lămuresc”

Oana Roman a făcut lumină în scandalul care a izbucnit după ce mama sa, Mioara Roman, a trecut în neființă. Vedeta a primit critici dure din partea urmăritorilor care au acuzat-o că și-a abandonat mama într-un azil și că nu i-a mai păsat de ea. Aceste comentarii au început să se înrăutățească mai ales în ultimele zile, însă vedeta a tranșat toată situația și le-a închis gura celor au aruncta cu pietre înspre ea.

Oana Roman a făcut lumină în scandalul de după moartea Mioarei Roman
După cum știm, Mioara Roman a avut parte de o înmormântare cu fast, prin care fiica sa a încercat să ăi aducă un ultim omagiu bine meritat după o viață marcată de multe realizări. Totuși, puțini s-au gândit la faptul că Mioara Roman a fost cinstită așa cum se cuvine și în timpul vieții pentru că Oana a făcut multe sacrificii pentru a-i oferi mamei sale o bătrânețe decentă și liniștită.

În 2022 Mioara Roman a fost internată la un centru special de îngrijire, însă mulți au criticat-o pentru această decizie pe Oana Roman. Cu toate acestea, vedeta a ținut să specifice în mai multe rânduri că nu și-a abandonat mama la azil, ci a internat-o într-un centru de lux din Snagov, acolo unde avea parte de îngrijirea necesară și pentru care plătea mii de euro lunar. Gura lumii n-a putut însă să o astupe nimeni, iar comentariile răutăcioase s-au accentuat mai ales după moartea recentă a Mioarei Roman, motiv pentru care Oana a transmis un mesaj public prin care a clarificat situația.

„Acum vreau să vorbesc despre un subiect foarte serios și foarte sensibil în același timp. M-am gândit foarte mult zilele astea dacă e cazul să dezbat acest subiect. Pentru memoria mamei mele trebue să lămuresc niște lucruri, fără a intra în polemică sau controversă cu cineva, doar încerc să lămuresc ceva. Mama sigur și-ar fi dorit. Mama sigur e foarte deranjată de acolo de unde e de anumite lucuri și de anumite cuvinte care s-au folosit în toată perioada asta în legătură cu ea. Consider că trebuie să se știe astfel încât să se înceteze cu speculațiile, cu datul cu părerea din partea unor oameni care habar nu au ce vorbesc. S-au trezit vorbind, apărând la televizor și bătând câmpii.’, a spus Oana Roman, pe pagina sa de Instagram.

Vedeta a spus adevărul
Oana Roman a detaliat că Mioara Roman se confrunta cu multiple probleme de sănătate și că starea ei era destul de gravă când a decis să opteze pentru un centru specializat. Deși inițial a dorit să îngrijească personal de Mioara Roman acasă, s-a confruntat cu dificultăți, iar aceasta a putut rămâne în casa sa doar doi ani, în ciuda tuturor eforturilor depuse.

„După cum mulți știți, din momentul în care starea de sănătate a mamei mele a început să se degradeze, eu am făcut un efort și am vândut casa în care stăteam și am cumpărat altă casă, astfel ca mama să stea împreună cu noi. Timp de doi ani și ceva, mama a stat cu noi în casă. Am avut grijă de ea, eu, Isa și doamna care ne ajută în casă, până în momentul în care nu s-a mai putut.

Afecțiunile pe care le avea începuseră să se agraveze. Avea nevoie de sprijin, nevoie și ajutor specializat, nu se putea face acasă. Acest lucru s-a întâmplat undeva prin 2021, spre sfârșit. În urma investigațiilor, toți doctorii au spus că necesită îngrijiri de specialitate. A început să meargă într-un centru de îngrijiri specializate pentru vârstnici. Apoi, a fost din ce în ce mai greu să o aducem acasă. În anul 2022 am ales cel mai bun centru din România. Vreau să lămuresc un aspect în această privință.

În România, cuvântul azil are o conotație extrem de urâtă. S-a speculat și s-a vorbit foarte mult despre acest lucru și știu că ar fi deranjat-o foarte mult pe mama și mă deranjează foarte tare pe mine. Mama a fost într-un centru de îngrijiri unde costurile sunt de câteva mii de euro pe lună și unde serviciile sunt la un nivel atât de înalt, cum nu există în România” , a mai spus Oana Roman.

Oana s-a arătat extrem de indignată de atitudinea și comentariile unor persoane care au considerat că pot să își dea cu părerea despre acest subiect sensibil în neștiință de cauză, iar cu această ocazie vedeta le-a adresat o serie de cuvinte foarte dure.

„S-au trezit să comenteze oameni care nu știu nimic și care din punctul meu de vedere și-au făcut niște păcate foarte mari, fără a avea informații concrete. (…) Sunt necivilizați, needucați și s-au trezit să vorbească la TV despre lucruri pe care nu le știu, când mama nici nu era înmormântată încă. Prezența mamei mele într-un astfel de centru i-a prelungit viața la propriu. (…) Să o lase să se odihnească în pace pentru că sunt penibili, ignoranți și primitivi, ceea ce mama detesta cel mai mult. S-au trezit să comenteze când mama nu mai este.”, a încheiat Oana Roman.