Erika Isac nu se oprește la „Macarena”. Trapperița lansează pe 8 Martie o altă melodie-manifest

A scos o melodie care a spulberat topurile muzicale și a împărțit România, va juca într-un film, s-a despărțit de iubit și despre ea s-a discutat în Parlamentul European. Este începutul lui 2024 pentru Erika Isac, constănțeanca de 24 de ani care a scos melodia manifest „Macarena”. Astăzi, artista și-a lansat o nouă melodie șocantă, „Femei în Parlament”

O cămașă albă, blugi, pantofi sport. Dacă te întâlnești cu ea pe stradă nu sare în evidență. A scos însă acum o lună o melodie manifest al cărei impact a fost atât de mare încât a determinat cea mai mare casă de discuri din România și din Estul Europei, Global Records să organizeze pentru ea prima conferință de presă dedicată unui artist.

Erika Isac despre „Macarena”
Tânăra de 24 de ani vorbește în „Macarena”, o versiune adaptată a melodiei care a făcut furori în anii 90, într-un limbaj dur, despre violența și abuzurile împotriva femeilor. Versurile Erikăi Isac au stârnit chiar reacțiile despre care artista vorbește în melodie.

Cele mai multe reacții negative s-au înregistrat în special în rândul bărbaților care i-au reproșat într-un mod violent că ”înjură” sau că ”vorbește urât”, adresându-i chiar ei injurii și făcând aluzii sexuale, deviind astfel discuția de la violența domestică, sexuală și agresiunile bărbaților împotriva femeilor.

Erika Isac primește scrisori cu abuzuri șocante
„Am primit mesaje de la zeci de fete care mi-au mulțumit, mi-au spus că datorită mie au avut puterea să iasă din relații toxice. Am primit surprinzător mesaje și de la bărbați care m-au încurajat”, povestește Erika impactul piesei.

Spune că după „Macarena” primește mesaje de la femei cu povești șocante: „sunt istorii pe care încep dar nu le pot termina de citit pentru că îmi dau seama că mi-ar ruina viața, nu îmi pot da seama cum să stai în astfel de relații”.

Cum gestionează Erika succesul?
„Pentru fata care a început să cânte la 6 ani, să aibă o melodie cu un așa succes și mai ales compusă de ea este ceva wow, dar încerc să gestionez totul și cred că reușesc. Pe 13 septembrie o să am la Arenele Romane primul meu concert”, spune emoționată constănțeanca.

„Mergeți la vot! Luptăm pentru viitorul nostru”
La doar o lună de la apariția melodiei fenomen, Erika trece la nivelul următor, cu încă o melodie-manifest pe care o lansează astăzi, „Femei în Parlament”. Singura schimbare este că apare mult mai îmbrăcată, în rest ideea rămâne aceeași, luptă tot pentru drepturile femeilor dar cu alt mesaj.„Femei în Parlament am gândit-o pentru a susține femeile în post de lider, nu neapărat în Parlament ci în societate”, explică artista.

Erika a precizat că acum un an, când a gândit melodia ”Femei în Parlament”, nu știa că vin alegerile din 2024 și că totul a fost ceva spontan: ”Pur și simplu îmi vin versurile, ca o furie, o dorință de răzbunare, poate e un cuvânt greu”.

Trapperița a mai spus că nu are de gând să intre în politică momentan, dar că nu știe ce va face în viitor. Ea a fost invitată chiar și în Parlamentul European, fără să precizeze cine și cu ce ocazie. În schimb, îndeamnă tinerii să voteze.„Mi se pare că deciziile noastre contează foarte mult. Ne luptăm, până la urmă, pentru viitorul nostru în momentul în care ieșim la vot. Personal am ieșit la vot de când am făcut 18”.