6 semne alarmante ale chisturilor ovariene:

Când femeile au dureri abdominale, dau vina de obicei pe durerile menstruale. Unele femei nu au dureri foarte mari, însă există și femei care suferă tare în timpul menstruației și nu se pot ridica din pat în primele zile.

Femeile sunt obișnuite să aibă o senzație de disconfort din când în când și de aceea ignoră aceste dureri. Uneori, această durere indică ceva mult mai serios decât durerile menstruale obișnuite. Pe ovarele noastre se pot forma chisturi care pot cauza aceste dureri și o senzație de disconfort.

Deși probabil să-ți este teamă, trebuie să afli ce îți provoacă această durere constantă. Până la urmă este vorba de sănătatea ta. Iată ce trebuie să știi despre chisturile ovariene și ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această problemă.

Ce este un chist ovarian?

Deși toată lumea a auzit despre aceste chisturi, puțin știu ce este de fapt. Conform specialiștilor, chisturile ovariene sunt niște saci plini cu lichid care se formează de regulă în interiorul ovarelor sau la suprafața acestora.

Cine poate avea această problemă?

Multe femei pot avea chisturi la nivelul ovarelor la un moment dat și de obicei, nu reprezintă nimic care să te îngrijoreze cu adevărat. Majoritatea chisturilor nu cauzează nici un fel de durere sau disconfort și nu sunt deloc dăunătoare.

De ce este înspăimântător acest chist ovarian?

Deci, dacă majoritatea chisturilor nu provoacă dureri și nu trebuie să ne îngrijorăm, atunci de ce trebuie să ne face, griji? Ei bine, există și chisturi care au multe simptome serioase, mai ales dacă este un chist periculos care îți pune sănătatea în pericol.

Iată cele mai comune simptome ale chisturilor ovariene:

1. Durere pelvină.

Din moment ce majoritatea chisturilor sunt mici, ele nu provoacă durere. Cele care sunt mai mari, provoacă și simptome. Cea mai comună este durerea abdominală sau pelviană. De obicei, ai dureri în zona abdomenului unde este localizat chistul.

2. Balonarea.

Dacă ești balonată în majoritatea timpului și dacă nu este din cauza mâncării, poți avea acest simptom al chisturilor ovariene. Ar trebui să mergi la medic dacă observi că senzația de balonare persistă mai mult timp.

3. Abdomen tare sau senzația de saturație.

Dacă ai un chist mai mare, s-ar putea să ai senzația că ești plină chiar și după ce ai mâncat foarte puțin. Această senzație nu va dispărea nici după ce mergi la baie.

4. Dureri în alte zone ale corpului.

Specialiștii spun că aceste chisturi provoacă dese ori dureri și în alte zone decât cea abdominală. Chisturile ovariene îți pot face sânii sensibili și, de asemenea, pot provoca dureri mari în zona lombară.

5. Probleme la urinare.

Un alt semn alarmant este greutatea de a urina. Femeile se simt foarte jenate de acest subiect și evită cât mai mult posibil să vorbească despre asta. Femeile care au chisturi ovariene tind să urineze mai des pentru nu au niciodată senzația că li s-a golit vezica.

6. Probleme vaginale.

Da, chisturile a o mare legătură cu vaginul tău și pot cauza multe probleme. Aceste simptome pot include dureri mari în timpul menstruației, dureri în timpul relațiilor intime sau sângerări neobișnuite.

Când este momentul potrivit pentru a merge la doctor?

Dacă ai simptomele de mai sus, este necesar să mergi să consulți părerea unui specialist. Din când în când, chisturile ovariene pot cauza crize și dacă ai aceste simptome trebuie să mergi urgent la medic:

respirație rapidă.
oboseală acută, moleșeală și amețeală.
dureri bruște și severe în zona ambdominală.
dureri abdominale însoțite de febră sau vomă.
Nic o femeie nu ar trebui să aștepte să aibă aceste simptome. De aceea, trebuie efectuat un control periodic pentru a fi sigură că ai o stare bună de sănătate.