Se dau bani de la stat pentru masa de Paște 2023. Când intră suma pe card, toți românii trebuie să știe

Se dau bani de la stat pentru masa de Paște 2023. Când intră suma pe card, toți românii trebuie să știe

Se dau bani de la stat pentru masa de Paște 2023. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat când se pot aștepta unii dintre români să le intre suma pe carduri.

Bani de la stat, pe cardurile sociale, înainte de Paște

Potrivit ministrului Marcel Boloș, cardurile sociale vor fi încărcate, în Săptămâna Mare, cu o nouă tranșă din ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari.

„Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher.

Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a declarat Marcel Boloș.

Un alt ajutor pentru români, înainte de Paște

De asemenea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că cea de-a șasea tranșă de pachete alimentare finanțate din fonduri europene a început să fie distribuită, astfel încât beneficiarii să primească produsele înainte de sărbătorile pascale.

Oficialul a precizat că obiectivul este ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște. Diferența va fi distribuită până cel târziu în luna iunie

„Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari.

În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus”, a spus Marcel Boloș, în urmă cu ceva timp.

Ministrul Marcel Boloș a precizat că aceste pachete conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Paște și este important ca acestea să le fie livrate la timp. Oficialul a precizat că un astfel de pachet, dacă ar fi cumpărat din magazine, ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie prevăzută în contracte este de 190 de lei.