Eugenia Șerban, despre calvarul prin care a trecut cu fiul dependent de droguri. Cum l-a dat chiar ea pe mâna poliției: „Am ajuns să sun la 112”

După ce că s-a luptat cu două forme agresive de cancer, Eugenia Șerban (54 de ani) a trăit un calvar cu fiul său, Lorans, care a ajuns dependent de substanțele interzise! În ultimă instanță, actrița a fost nevoită, anul trecut, să sune la Poliție și a cerut de ordin de protecție împotriva propriului copil. Actrița și-a deschis sufletul și a povestit în premieră prin ce dramă a trecut, la podcastul Marei Bănică.

Lorans (30 de ani), fiul Eugeniei Șerban, este dependent de droguri, încă de la vârsta de 16 ani. Deși la un moment dat, mama sa ne-a spus că băiatul ei își găsise un job bine remunerat la Praga ( în Cehia) și că ar fi avut și o iubită, anul trecut Eugenia s-a văzut nevoită să sune la 112, pentru a cere ordin de restricție împotriva propriului fiu.

Actrița a recurs la acest ultim gest disperat, după ce fiul ei ar fi sustras din casa mamei sale bijuterii și alte bunuri de valoare. Totul pentru a obține banii necesarii pentru a cumpăra droguri.

Actrița i s-a confesat, în premieră, Marei Bănică, mărturisind că a sunat la Poliție de teamă ca ea să nu recurgă la vreun un gest necugetat, căci au bătut-o la acel moment chiar unele gânduri de sinucidere. Actrița a negat, însă, vehement că fiul său ar fi fost vreodată agresiv cu ea.

Eugenia Șerban: „Anul trecut am făcut un preinfarct…”
„Este un moment de neputință. Nu mai știi ce să faci și alegi să trăiești. Probabil că azi nu mai eram, nu pentru că el mi-ar fi făcut ceva, ci pentru că nu mai puteam să duc. Ca de exemplu, anul trecut – în august- am făcut un preinfarct.. Îți vine să-ți iei viața, să nu mai vezi și nu voiam să ajung acolo.

M-am gândit să ajung acolo (n.r. să-și ia viața), orice mamă se gândește. Am ales să iau ordinul de protecție – tocmai ca să nu ajung acolo.

Ceea ce s-a spus ulterior că fiul meu m-ar fi bătut, că ar fi fost agresiv e o mare invenție. Fiul meu nu a făcut niciodată așa ceva.

Statul nu îi ajută cu nimic, nu le oferă nicio șansă acestor oameni, nu există centre unde pot fi ajutați, te vezi neputincios”, a mărturisit Eugenia Șerban, în podcastul Marei Bănică.

În urmă cu un an, Eugenia Șerban a obținut un ordin de protecție împotriva fiului ei. Judecătorii au dispus atunci, ca timp de un an, bărbatul să nu se mai apropie de mama lui și păstreze o distanță de minimum 300 de metri față de ea.

„Începi să-ți cauți vină, te gândești, ca părinte, unde ai greșit, uneori nu o găsești, alteori ajungi te învinovățești de niște lucruri care nu au nicio treabă cu realitate.

Este foarte complicat. M-aș fi dat și pe mine numai să știu că va fi bine. Am trecut prin toate stările posibile și imposibile până în ziua în care am ajuns să sun la 112 – după 14 ani de chin.

În primii ani a fost foarte greu – în perioada aia l-am și internat, imediat după ce a împlinit 18 ani, iar anul 2023 a fost cel mai greu”, s-a mai confesat actrița, în ce privește calvarul trăit în ultimii ani.