Ce trebuie să faci dacă îți rămâne un os de pește în gât. Soluțiile pe care să le aplici imediat pentru a-ți salva viața

Ce poți face dacă îți rămâne un os de pește în gât. Există câteva soluții eficiente pe care trebuie să le aplici cât mai repede.

Poate ți s-a întâmplat, măcar o dată, să rămâi cu un os de pește în gât. Din fericire, există soluții pentru a putea scăpa rapid de această problemă.

Ce să faci dacă ți-a rămas un os de pește în gât
Peștele este un preparat preferat de foarte multe persoane la masă, în combinație cu diverse garnituri. Din păcate, îți poate da bătăi de cap atunci când are oase. Trebuie să ai grijă să nu le înghiți, mai ales că pot fi foarte mici.

Cu toate acestea, oricât de mult ai încerca, se întâmplă, uneori, să rămâi cu un os în gât. Nu trebuie să intri în panică dacă ai parte de o astfel de situație, pentru că există soluții.

Important este să acționezi imediat ce simți că ți-a rămas un os de pește pe gât pentru a-l putea îndepărta. Sunt câteva trucuri care au șanse mari să funcționeze într-o astfel de situație.

Un lucru pe care trebuie să-l faci imediat este să consumi cantități mici de apă astfel încât osul să fie împins în jos în stomac. Poți mânca pâine sau mămăligă astfel încât osul să se prindă de alimente și să se ducă, odată cu acestea, în stomac.

O altă soluție ar fi să mesteci pâine cu unt de arahide și să înghiți cu forță pentru a disloca osul. În acest fel, impulsul va face ca osul să fie tras în jos, potrivit Healthline.

De asemenea, o altă variantă ar fi să bei ulei pentru ca osul să se desprindă și să poată aluneca mai ușor. Poți bea oțet sau băuturi carbogazoase, pentru că acidul va acționa imediat asupra osului, iar dacă acesta este subțire, va fi distrus imediat.

Ai putea, de altfel, să te forțezi să tușești în mod repetat, cât de puternic poți. Acest lucru ar putea duce la eliminarea mai rapidă a osului din gât. Atunci când tușești, încearcă să ții gura deschisă pentru a putea elimina osul.

Când trebuie să mergi de urgență la medic
Dacă măsurile enumerate în rândurile de mai sus nu funcționează, iar osul rămâne în continuare blocat, trebuie să eviți să bei sau să mănânci. În schimb, poți merge la spital pentru ca un medic să îndepărteze osul fără să apară probleme.

Nu trebuie să îndepărtezi osul folosind degetele sau obiecte ascuțite. Acest lucru ar putea provoca leziuni în gât sau chiar pe căile respiratorii. În plus, nu e bine nici să înghiți osul pentru a ajunge în stomac, altfel ar putea ajunge în sistemul digestiv, provocând leziuni.