Țara care va dispărea până în anul 2050. Românii o iubesc pentru peisajele ei superbe

Este una dintre cele mai frumoase țări de pe glob, iar o mulțime de români aleg să își petreacă vacanțele aici, unde au parte de experiențe de neuitat. Din păcate, acest loc superb riscă să dispară în următoarele decenii, din cauza schimbărilor climatice! Este vorba despre Maldive, o țară ce este în pericol de a dispărea de pe hartă.

Efectele schimbărilor climatice devin din ce în ce mai ignorat, iar pe măsură ce problema persistă, omenirea riscă să se confrunte cu nenumărate catastrofe, în viitorul nu foarte îndepărtat. Iar unele locuri de pe glob vor resimți efectele schimbărilor climatice într-un mod mult mai sever decât altele.

Din păcate, potrivit informațiilor de la shtiu.ro, în această situație se află și Insulele Maldive. Această țară de o frumusețe greu de descris în cuvinte este una dintre națiunile care ar putea dispărea complet, datoriă ridicării nivelului oceanelor.

Insulele Maldive ar putea dispărea
Această țară superbă se află în Oceanul Indian, la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor. Arhipelagul conține nu mai puțin de 1.192 de insule, însă numai 250 dintre acestea sunt și locuite. Un detaliu fascinant despre acest stat este faptul că Maldive este și cea mai mică țară din Asia, atât în privința populației, cât și a mărimii.

Din păcate, întreaga țară este în pericol de dispariție. Cel mai înalt punct terestru de pe insulele ce formează acest arhipelag se află la o altitudine de numai 2,3 metri deasupra nivelului mării. Iar undeva în jur de 80% din teritoriul țării se găsește la o altitudine de mai puțin de un metru.

Dacă schimbările climatice continuă, iar nivelul oceanelor va crește datorită topirii ghețarilor, această țară va dispărea complet de pe hartă, deoarece va fi înghițită complet de ape. Alte țări care se confruntă cu riscul de a dispărea dacă se ridică nivelul apei, fie complet, ori parțial, sunt Vietnam, Insulele Seychelles, Kiribati, Samoa, Tuvalu, Fiji, Vanuatu, dar și Insulele Solomon. Dacă schimbările climatice continuă să fie ignorate, aceste țări se pot trezi în mijlocul unei crize uriașe, fără precedent în istoria umanității.