SE ÎNCHID BANCOMATELE! Anunțul venit chiar acum! ESTE ȘOC TOTAL

Mii de bancomate se închid! Ce trebuie să facă oamenii. Sunt vizați inclusiv sute de mii de români!

Sunt vizate mii de bancomate din toată Spania. Acestea vor fi închise iar foarte mulți oameni sunt nevoiți astfel să schimbe modul în care retrag banii.

De la începutul pandemiei cauzate de COVID-19, băncile din Spania au închis 2.200 de bancomate în toată țara. Din acest motiv, retragerea banilor devine din ce în ce mai dificilă în țara respectivă, conform informațiilor transmise de thelocal.es

Astfel, în momentul de față există 48.300 de bancomate, nivel nemaiîntâlnit din 2001 până în momentul de față.

Dispariția bancomatelor a venit ca urmare a închiderilor recente a sutelor de sucursale bancare la care sunt atașate. Acestea fac parte dintr-o uriașă schimbare către serviciile bancare digitale, mai degrabă decât către serviciul de asistență personală a clienților de către entitățile financiare din Spania.

În momentul de față, în Spania există acum acelaşi număr de sucursale bancare precum în 1977. Băncile justifică închiderea sucursalelor și a ATM-urilor prin evidențierea tendinței în creștere a titularilor de cont de a plăti cu cardul mai degrabă decât cu numerar, precum și să gestioneze alte procese bancare online.

Pandemia a influențat și mai mult mișcarea de reducere a costurilor băncilor spaniole, dar tendința era prezentă înainte de pandemie.

În timp ce numărul bancomatelor scade, în Spania sunt înființate alte distribuitoare de numerar, adesea în urma acordurilor dintre bănci și terți. Serviciul poștal național al Spaniei, Correos, a anunțat anterior că în 2022 va instala 1.500 de bancomate în toate regiunile Spaniei, dintre care 300 în zone rurale mici, cu o populație sub 3.000, potrivit sursei menționate.

Noile bancomate Correos nu vor fi instalate doar la oficiile lor poștale, ci și în centrele comerciale și în alte locații strategice pe stradă. Toate cardurile de debit și de credit aparținând principalelor bănci din Spania vor putea fi utilizate, iar Correos nu va percepe comision de la utilizatori, deși băncile pot percepe o taxă în funcție de condițiile lor.

Totodată, Correos a semnat un acord cu Santander pentru a le permite clienților băncii să retragă bani la ghișeul de la oficiul poștal ca și cum ar fi la una dintre sucursalele din Santander, precum și pentru ca poștașii să poată livra în numerar personal clienților.