A fost gunoier 30 de ani și zilnic aduna ,,comorile” din tomberoanele oamenilor. Abia acum a arătat ce a tot strâns atâta amar de vreme în casa lui: ,,Sunt un om bogat”. Uite cum arată pe dinăuntru casa lui, sunt cu sutele

Timp de peste 30 de ani, Nelson Molina a fost angajat la serviciul de salubritate al orașului New York, în tot acest timp el a găsit sute și sute de obiecte care ar fi mult mai potrivite într-un muzeu decât într-o casă.

La începutul anilor 1980 omul a început să pună deoparte ceea ce găsea, le așeza pe dulapul din vestiare, dar atunci când acel spațiu s-a umplut, și-a mutat ,,comora din gunoaie”, așa cum îi place să o numească, într-o cameră goală.

Colecția lui include acum peste 50.000 de obiecte salvate în cei 34 de ani petrecuți de el la serviciul de salubritate. Molina vrea acum să vadă toate aceste obiecte într-un muzeu, pentru ca toată lumea să se poată bucura de ele. Tot el mai adaugă și faptul că obiectele salvate din gunoaie trebuie și să amintească oamenilor că irosesc foarte multe lucruri în această societate a consumului: ,,Aruncăm prea multe lucruri. Oamenii din orașe trebuie să recicleze mai mult și să irosească mai puțin”.

Oamenii nu ar arunca atât de mult lucruri dacă ar înțelege valoarea lor, printre obiectele din colecția lui Molina găsim și uniforme de război de epocă, chitare electrice sau mingi de baseball semnate chiar de jucători!