Muncitorii săpau pentru un laborator nou al facultății când au dat de un cilindru de sticlă pe care scria ,,Anul 2.957”. Când l-au deschis au rămas fără grai, acum au uimit o lume întreagă. Ce era înăuntru

Muncitorii lucrau la un nou laborator de nanotehnologie de la celebrul institut MIT din Statele Unite ale Americii atunci când au scos la iveală, din întâmplare, ceva incredibil: constructorii au descoperit o capsulă din sticlă care era plină de tot felul de obiecte ciudate.

Se pare că această capsulă a timpului fusese îngropată de către studenții de la MIT în anul 1957 și planul era ca ea să rămână îngropată până în 2.957.

Capsula a stat îngropată doar 58 de ani și conținea vechi lucrări științifice.

În 1957 studenții construiseră această capsulă din sticlă fiindcă sperau că, spre deosebire de metal sau lemn, rugina și putregaiul nu vor afecta capsula sau elementele din ea.

Iată ce a declarat Deborah Douglas, director al Muzeului MIT: ,,MIT vrea să se păstreze rațional și orientat către viitor, dar acesta este un moment remarcabil și o activitate sentimentală. Cred că ne amintește de o comunitate căreia îi place, pe lângă multe altele, să marcheze ocaziile și momentele speciale. Este pe jumătate scrisoare către viitor, facem asta foarte des. Aici, la MIT, părem să avem acest impuls de a colecta informații și de a comunica deliberat cu noi, cei din viitor.