7 mirosuri ale corpului care nu trebuie ignorate

Fiecare persoană are un miros specific, este ceva firesc. Uneori, însă, mirosul corpului poate fi un indicator al unei probleme de sănătate.

În cazul în care suferiţi de diabet, corpul va mirosi a fructe, iar dacă suferiţi de o boală a ficatului sau rinichilor, veţi mirosi a înălbitor.

1. Transpiraţia urât mirositoare indică tumori şi chisturi.

O disfuncţie a glandei tiroide, precum hipertiroidia, este însoțită de transpiraţie excesivă şi urât mirositoare.

Același lucru se întâmplă şi în cazurile de sindrom al ovarului polichistic, tumori ovariene sau disfuncţii ale glandelor suprarenale.

2. În caz de ciroză, transpiraţia are miros de amoniac. Iar respirația ce miroase a urină este cauzată de nivelul ridicat al ureei în sânge.

3. Prezenţa mirosului de usturoi este un indicator că organismul este intoxicat cu fosfor.

4. Izul înţepător de mere verzi este întâlnit adesea la alcoolici.

5. Respiraţia cu miros de materii fecale este posibil să fie cauzată de ocluzia intestinală, supuraţiile pulmonare sau paraziţii intestinali, la copii.

6. Mirosul de fructe exotice şi ojă poate apărea în cazul în care aţi renunţat la pâine şi carbohidraţi.

7. Izul de migdale amare indică scăderea glucozei din sânge, care duce rapid la instalarea comei.

De asemenea, acest miros apare şi în cazul intoxicării cu cianură de potasiu.

De regulă, mirosurile sunt mai accentuate în zona picioarelor şi zona genitală, deoarece în aceste locuri are loc o concentrare ridicată a glandelor sudoripare. Hainele şi încălţămintea nu permit evaporarea sudorii, astfel apare şi procesul de înmulţire a bacteriilor.

Potrivit unui studiu făcut la Geneva, bărbaţii au un miros asemănător cu cel al brânzei, deoarece corpurile lor conţin acizi graşi la niveluri ridicate, iar femeile au un miros asemănător cu ceapa, deoarece corpurile lor conţin sulf.

Cum putem preveni mirosul neplăcut?

Folosirea antiperspiratelor nu este o soluţie, deoarece majoritatea din ele conţin aluminiu, ce poate provoca Alzheimer.

De asemenea, evitaţi săpunurile antibacteriene şi cele obişnuite, deoarece conţin triclosan, ingredientul care ucide bacteriile şi celulele umane.

În primul rând schimbaţi dieta. Evitaţi carnea roşie, alimentele prelucrate, făina albă şi zaharurile adăugate.

Îmbogăţiţi dieta cu fructe proaspete, varză verde, legume verzi, ierburi aromate.

Folosiţi uleiul extravirgin de cocos, acesta fiind un antibacterian puternic, datorită acidului lauric. Înlocuiți deodorantul cu suc de lămâie.

Spălaţi-vă în zona subsuorilor cu bicarbonat de sodiu.