Cine este, de fapt, bărbatul din imagine

Un tânăr din Iași a trăit surpriza vieții lui. A fotografiat acest om al străzii, după care a avut un șoc. Cine este, de fapt, bărbatul din imagine

Fostul nostru multiplu campion European, Emil Arseniu nu mai înseamnă nimic pentru mai marii țării. Acum ceva ani de zile, acesta ducea sportul romnesc pe cele mai înalte culmi. Acum acesta locuiește pe stradă, după ce un incendiu i-a distrus toată casa. Acesta a rămas doar cu medaliile și câteva poze de la cursele acestuia.

Emil Arseniu a câştigat zeci de competiţii de atletism. Dar cursa cea mai dificilă a început pentru el în mai, când un incendiu i-a făcut scrum locuinţa. Atunci, casa în care locuia, situată în centrul Braşovului, în apropiere de Piaţa Sfatului, i-a ars într-un incendiu, acoperișul a fost distrus, geamurile nu mai există și toate încăperile sunt afumate.

De atunci, bătrânul în vârstă de 74 de ani a uitat ce înseamnă un acoperiș deasupra capului. Doarme învelit într-o folie pentru că ploaia pătrunde nestingherită. Pensia pe care o primește nu este prea mare, astfel că nu îi ajunge mereu pentru mâncare, facturi şi medicamente pentru soţia bolnavă de cancer, care de atunci stă pe la rude.

Deși are o vârstă venerabilă, Emil Arseniu participă la numeroase competiţii de maraton în fiecare an, pe care le termină de multe ori pe primele locuri, dovadă stând zecile de medalii, printre puținele lucruri ce i-au mai rămas nemistuite de foc. „Visul meu este să ajung la maratonul de la Mont Blanc, este lucrul pe care aş mai vrea să-l fac cât mai trăiesc pe Pământ. Mă antrenez pentru asta zi de zi”, a declarat el unei publicații locale.