Andreea Berecleanu si-a retras copii de la scoala „Rabdarea mea ajunsese la limita” Ce li s-a întâmplat copiilor ei în sala de clasa

Andreea Berecleanu a decis sa isi retraga cei doi copii de scoala de stat din Romania si sa ii inscrie la un particulara.

Andreea Berecleanu nu este dispusa sa faca niciun fel de compromis cand vine vorba de educatia copiilor ei. Dupa ce a fost dezagamita de sistemul de invatamant romanesc, frumoasa prezetnatoare i-a retras pe Eva si Petru de la scoala de stat in favoarea uneia particulare cu sistem britanic.

„Eu am renunţat la programa româneasca când Eva era în clasa a VII-a, primul semestru, şi Petru era în clasa a II-a. A fost o decizie bine cântărită chiar dacă a părut spontană. Răbdarea mea ajunsese la limită. Dădusem prea multe şanse şi nu mai eram dispusă la niciun fel de risc fiind vorba de viitorul copiilor.

Ştiu că sunt elevi foarte buni la şcolile de stat, că studiază mult individual sau că au zilnic meditaţii acasă, la fel cum ştiu şi că sunt profesori remarcabili în şcolile de stat, unii dintre ei motivaţi de pasiunea pentru această profesie, alţii demotivaţi de salarii sau de obraznicia unor copii. Este decizia fiecărui parinte de a alege, împreună sau nu cu copilul său, ce considera că este mai potrivit. Noi am ales sistemul britanic de învăţământ”, a declarat Andreea Berecleanu pentru cristinastanciulescu.ro.

Prezentatoarea are doi copii, Eva si Petru, din casatoria ei cu Andrei Zaharescu. Ea este foarte preocupata de educatia si viitorul lor si de aceea a decis ca ar fi mai bine pentru ei sa isi continue studiile la o scoala particulara. Andreea este multumita de sistemul de invatamant de acolo si crede ca a facut o alegere foarte buna, desi recunoaste ca si unii dintre profesorii de la noi isi fac meseria cu multa daruire.

„Şcoala britanică este complet diferită de şcoala românească. Toate materiile sunt studiate în limba engleză, examenele sunt aceleaşi ca şi pentru nativi. Inclusiv corectarea anumitor testări se face de către o comisie britanică. Abordarea este diferită, conţinutul informaţiei este privit din altă perspectivă, nu neapărat mai uşoară, dar cu siguranţă mai prietenoasă şi mai logică decât în manualele romaneşti”, a mai declarat Andreea Berecleanu.