De ce pleacă bărbații? 7 greșeli pe care le fac femeile. Ultima e cea mai gravă:

Subiectul infidelităţii masculine este extrem de actual. Adesea femeile spun îndurerate că bărbaţii le părăsesc, iar ele nu pot face nimic. „Atâţia ani împreună! Era un nimeni, şi cu mine ajuns atât de departe, iar acum a trădat familia noastră şi pleacă la alta”.

Spun despre cât de mult se chinuie ele să păstreze fericirea în familie, iar el nu-i. „Cum poate să-i fie rău alături de mine? Oare eu nu gătesc, nu fac curat? Totul e pentru el, închid ochii la toate”. Nu vom învinui şi nu vom îndreptăţi pe nimeni într-un cuplu

Dar vom încerca să înţelegem femeia şi bărbatul, pentru a ajunge la rezolvarea acestui mister al relaţiilor. Deorece există multiple greşeli cu privire la acest aspect, iată câteva momente importante:

1. Relaţia între bărbat și femeie se bazează în primul rând pe dorinţa intimă: Pentru un bărbat, o femeie atrasă de el este una fericită şi relaxată. Adesea aţi văzut un bărbat să curteze o femeie tristă, nervoasă şi nearanjată?

Mai degrabă invers: bărbatul reacţionează la o doamnă ce se simte comfortabil şi lejer. Care ştie să primească plăcere.

Anume acest aspect este cel mai senzual. Atunci când femeia nu se gândeşte la sine, ci încearcă să se dedice partenerului, uitând de propriile dorinţe, ea devine pentru el o „mămică”, „victimă”, oricine numai nu un obiect de atracţie intimă.

2. Aşteptarea „prinţului pe cal alb”, care va veni şi totul va fi bine – o greşeală răspândită: Partenerul cu care femeia poate fi fericire este atras doar de acea femeie care deja se simte armonios şi este împlinită.

Atunci ambii în cuplu se simt bine. Pentru asta e necesar să nu cauţi aprobare de la alţii, ci să ţi-o oferi singură.

3. Dacă bărbatul se simte rău, incomod într-o relaţie, el o va părăsi: Din acest motiv nu trebuie să îi indici partenerului că nu e aşa cum trebuie să fie, că nu ţi-a împlinit anumite aşteptări.

E straniu să îl învinuieşti pe un bărbat de faptul că e slab, iar apoi să ceri de la el gesturi eroice. La fel nu trebuie să eviţi toate supărările tale, precum că nici nu ar exista. E important să-ţi realizezi emoţiile şi să le declari calm şi respectuos.

4. Adesea femeile trec cu vedere modul în care arată acasă: Aceasta e genul de greşeală care treptat sugrumă orice relaţie. Noi iubim acei oameni care la rândul lor se iubesc şi se respectă pe sine.

5. Unele femei acordă prea multă atenţie curăţeniei şi gătitului: Uitând astfel să zâmbească, să fie ginaşe şi atente în cuplu. O femeie trebuie să aibă grijă nu doar de aspectul casei, dar şi de cel al propriului corp.

Fiecare îşi doreşte să fie iubită şi admirată. Ca bărbatul să-i fie alături pentru că astfel vrea el. Doar în acest caz sunt fericiţi ambii.

6. Uneori femeile fie nu se dezvoltă, fie opresc să se dezvolte după ce se căsătoresc. Treptat această familie ajunge la momentul când nu mai rămân teme de discuţie şi soţul îşi învinuieşte soţia de faptul că „în afară de ciorbă nu o mai interesează nimic”.

Nu putem trăi doar cu un ambalaj frumos lipsit de esenţă. Faţă de o astfel de persoană e foarte uşor să-ţi pierzi interesul.

7. Multe familii cedează pentru că în interiorul acestora se implică mamele, taţii şi alte rude.

Atât timp cât soţii nu au repartizat priorităţile: familia sau părerea părinţilor, fericirea lor mereu va fi sub semnul întrebării. Într-un cuplu nu trebuie să se implice nimeni în afară de soţ şi soţie, scrie devorbacutine.eu.